Om 40 sekunder
Fiskemagasinet
 
 

Annonce


EU på højskole: Højskolen Østersøen

”EU Upfront” er taget på højskole for sammen med højskolelever og borgere rundt omkring i landet at sætte fokus på en række aktuelle og påtrængende europæiske temaer.

Programmets to værter, Eva Kjer Hansen og Claus Larsen-Jensen, besøger denne gang Højskolen Østersøen i Aabenraa, hvor forstander Peter Buhrmann først fortæller om de europæiske og internationale aspekter i skolens undervisning og elevgrundlag, men også om den danske højskoleidé som europæisk projekt og som mulig eksportartikel. Hvilke muligheder og hvilke forhindringer er der for oprettelsen af højskoler i andre europæiske lande

I programmets anden del er gæsten chefredaktør Siegfried Matlok fra det tyske mindretals avis Der Nordschleswiger. Matlok har i næsten 50 år skrevet om, iagttaget og kommenteret temaer med relation til mindretallene og flertallene nord og syd for grænsen. Hør hans argumenter for at 2 + 2 kan blive til 5 og om erfaringerne fra grænselandet og perspektiverne for de forskellige mindretal rundt omkring i Europa.

Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.

 

Annonce

 
       
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.

Annonce