Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Te-ruten (1:3): I det grønne gulds rige

Den går hen over verdens tag og bugter sig mere end 4.000 kilometer gennem 20 bjergkæder og to ørkenplateauer. Den strækker sig over fire store floder og går gennem 25 forskellige etniske folks landområder. 
Det handler om den legendariske te-rute, ruten som også Marco Polo rejste ad, men som blev brugt af utallige hestekaravaner før hans tid.

Te-ruten er ofte også kaldet den "sydlige silkevej". For omkring tusind år siden var te-ruten et handelslink mellem Yunnan og Indien via Burma og til Tibet,  og videre til det centrale Kina via Sichuan-provinsen.
Hestekaravanernes spor er slidt dybt ned i klipperne, og tusindvis af liv gået tabt på den hårde tur, hvor naturens lune har afgørende betydning.

I dag er det også et billede på tidernes skiften og en kulturarv, som er ved at gå tabt.


Te-ruten (1:3) I det grønne guld rige

I det første af tre programmer starter vi helt fra begyndelsen. Få den spændende historie om de spæde blades vej fra træerne i hjertet af den gamle te-region.
Det hele starter i ”de de seks tebjerges dal”, hvor vi følger teens vej fra plukning, til fermatering, vi får historien om teen og starter den lange rejse med hestekaravanen.
Det er betagende landskaber man følger og folkeslag, der lever i pagt. Vi besøger de vigtige byer på stækningen og følger te-rutens skikke, der har bidt sig fast. Tag med til det grønne gulds rige i denne smukt filmede kinesisk/fransk dokumentarserie fra 2007, her på dk4.

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.