Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Eventyrlige Peru - Inkaernes rige (3:4)

Det var den 24. juli 1911, at den Amerikanske historiker Hiram Bingham genopdagede Machu Picchus dette ellers ”glemte” inkatempel, i Peru.

Mere end 75 procent af alle bygningerne står endnu intakte efter at inkaerne – af ukendte årsager – havde forladt området. Machu Picchu er det eneste store inkamonument, spanierne aldrig opdagede og ødelagde. Derfor er templet ekstra interessant og påkalder sig både historikernes og især turisternes interesse.

Bl.a. templets allerhelligste – solstenen Intihuatana – drager, højt hævet over tempelområdet, turister til som en magnet. Intihuatana er den eneste af sin art. Alle andre steder blev solstenene slået i stykker, efterhånden som spanierne opdagede dem i templerne.

Frantz Howitz er kørt langs med Urubambafloden gennem ”Den Hellige Dal” og dens storslåede landskaber frem til inkatidens største templer – først det mægtige Ollantaytambo , dernæst Machu Picchu.

Undervejs på turen er der tid til et stop i landsbyen Pisac, hvor der hver søndag afholdes et farvestrålende marked – både for turister, men også for lokale handlende. Der er også fotostops ved særligt udvalgte udsigtsposter og i en landsby, hvor lokale nyder majsøl blandet op med jordbær og griller marsvin.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.