Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Det ægte Italien - Abruzzo

Kom tæt på det ægte Italien, når den danske kok Claus Pedersen og hans italienske kæreste Claudia Amendola drager af sted til regionen Abruzzo.

Mange føler sig velbevandret i den italienske madkultur – men er vi egentlig det? Italienerne har selv et slagord som lyder: ”La cucina italiana non esiste” eller ”- det italienske køkken eksisterer ikke”. Det skal understrege, at Italiens regioner er så forskellige, at man ikke kan tale om et italiensk enhedskøkken. Hver familie har sine egne opskrifter og måder at tilberede retterne på. Italien er altså et land baseret på lokaltraditioner - og for at lære det ”Det ægte Italien” at kende, bliver man nødt til at sætte fokus på det lokale køkken og menneskene bag.

I programserien ”Det ægte Italien” har kæresteparret Claudia Amendola og Claus Pedersen påtaget sig denne mission:

”Vi følte, at det stereotype Italien, man ser i medierne i dag, slet ikke levede op til det billede, vi har af det ægte Italien. Det gav os en brændende lyst til at vise dk4’s seere uopdagede steder, hvor vi kommer tæt på de lokale - og får deres historier og opskrifter. I første program tog vi til Livorno – og næste stop er Abruzzo. En region, som turisterne ikke har opdaget endnu – men som er utrolig smuk - og med spændende gastronomiske muligheder”.

Claudia Amendola er italiener og har et indfødt gastronomisk gen, der ikke fornægter sig i hendes nysgerrighed for mad. Claus Pedersen er uddannet kok og har blandt andet arbejdet for Gordon Ramsey i London - men det var i støvlelandet, at han for alvor forelskede sig i gastronomien:
”Den måde italienerne laver mad på – man kan mærke, at det er med hele hjertet. Det er med kærlighed”. Sammen har de sønnen Carlo Alberto på 15 måneder - og det er således denne trio, som drager på gastronomisk rejse til Abruzzo.

Regionen ligger to timers kørsel fra Rom og er den trettendestørste af landets i alt 20 regioner. De 1.3 mio. abruzzesere kan bryste sig af at bo i ”Europas grønne hjerte”, da de frodige bjerge dækker hele 65 procent af regionens areal. Det har naturligvis også betydning for madkulturen, hvor fåreavl sætter sit præg på menukortet. I programmet besøger parret således fårehyrden Enio, de er med til at malke får og lave pecorino-ost – og så oplever de, hvordan man parterer et lam og laver lækre arrosticini-grillspyd.

DET AEGTE_ITALIEN_ABRUZZO_4_LILLEDe går også på opdagelse i bjergbyen Pretoro, hvor de ser, hvordan man ved håndkraft bygger den antikke pastamaskine ”la chitarra” – og mamma Regina viser efterfølgende, hvordan man bruger den og laver den lokale ret spagetti alla chitarra con ragú.

Parret lægger også vejen forbi et vinslot, som er overtaget af to unge, dynamiske brødre – og så ser de nærmere på områdets safranproduktion. Et krydderi, som man ikke umiddelbart forbinder med Italien – men som kvalitetsmæssigt ligger helt i top og koster 18.000 euro pr. kg. Det er dermed verdens dyreste krydderi og processen bag, er nøjagtig den samme som for flere hundrede år siden.

Der er således lagt i gryden til et spændende og anderledes madprogram – se med og bliv inspireret.



https://www.youtube.com/watch?v=DRcxHtjUWAE&;feature=youtu.be

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.