Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Stort 30-års JubilæumsBingo - direkte

SIFAs TV-bingo bliver pebersvend! Danmarks ældste tv-program – lige efter Tv-avisen – fejrer 30 år med gymnastik for hjernen.

- Og hvor ringer du så fra?
Sådan har bingoikon Peter Skram efterhånden spurgt spillere gennem 30 år – til glæde for vinderne og til gavn for de mange idrætsforeninger, der gennem årene har fået del i SIFAs overskud.
Mærkedagen fejres med et to-timers jubilæumsshow søndag 1. februar, hvor gamle kendinge som Richard Ragnvald, Kisser og Søren og Lynge Jacobsen dukker op for at sprede smil sammen med Peter Skram.
For efter 30 år er det stadig ham, der binder SIFAs TV-bingo-sammen, der sendes dagligt på DK4 og TV Aalborg.
- Jeg bliver aldrig træt af mit job. Det er skønt at gøre så mange mennesker glade hver dag, siger Peter Skram, der samtidig er kontorleder ved SIFAs lille administration.


Bindegal bingo-idé

Det hele startede, da han var nyuddannet civiløkonom, og daværende formand for SIFA, Leo Møller, inviterede ham til Bornholm, hvor de havde stor succes med tv-bingo.
- Jeg tænkte, ”han må være lige så bindegal, som de siger”, husker Peter Skram.

Alligevel sad den unge sportsmand snart og vippede på færgen på vej til klippeøen.
På vejen hjem igen var beslutningen taget: Samvirkende Idrætsforeninger i Aalborg fik sit eget tv-bingo med den tidligere AaB-spiller Peter Skram som frontfigur.
En snarrådig kontordame på den lokale tv-station fik idéen om at gemme Gjøl-trolde bag lågerne – og en succes var født.

Siden har SIFAs TV-bingo bredt sig til hele landet, hvor det har en stor seerskare og omkring 2000 aktive spillere med hver dag. 25.000 låger er blevet åbnet – og det er bare i forbindelse med søndagsspillet.
- Vi har filosofien ”lille profit, der kommer tit”. Vores bingo kan bestemt ikke redde verden, og det skal det heller ikke. Det skal bare være hyggeligt og rart, siger Peter Skram.
Peter Skram kender ikke alders- og kønsfordelingen på spillerne præcis, men han skønner, at en fjerdedel er mænd og resten er kvinder. Hovedparten er over 56 år.
- Ja, det er sådan nogle cirkatal ud fra en fornemmelse, men vi har også mange yngre strøgkunder. Vi oplever desuden tit, at bedsteforældre og børnebørn spiller sammen.

En af de mange livsbekræftende oplevelser, Peter Skram har haft med bingo, var dengang en 102-årig ringede ind.
- Hun var så frisk, at hun ikke behøvede at skrue ned for fjernsynet, mens hun talte i telefon med mig. Jeg kan huske, hendes opskrift på et langt liv er enkelt brændevin om morgenen.
En anden sjov oplevelse var dengang, en yngre københavner ringede ind. Han og nogle venner havde dannet en mad- og bingoklub – ”så er der sgu dømt bingo og karbonader”, som han sagde.
Uanset om menuen står på karbonader, suppe eller den helt store søndagsmiddag 1. februar, så løber jubilæumsshowet over skærmen fra klokken 16-18 med musik, ekstraspil og ekstra hygge.
Husk at være tidligt ude, da der kun må sælges 4000 spilleplader pr. spilledag. Desuden skal spillere registrere sig i SIFA-klubben for at være med.


FAKTA:
Siden starten i 1985 har SIFAs TV-bingo uddelt mere end 60 millioner til idrætsforeninger.
De forskellige musikere, der medvirker i udsendelserne, optræder gratis.
Til det allerførste julebingospil, der kun blev vist i Aalborg-området, solgte SIFA bingoplader for næsten 500.000 kr. – I dag må omsætningen ikke overstige 100.000 iflg. Spilleloven.
Den højeste præmie, der nogensinde er blevet vundet, lød på cirka 250.000 kr. Det var via et tillægsspil, der hed Dansk Lottotips.
Alle medlemmer af SIFA-klubben har mulighed for at købe en jubilæumsbingoplade, der samtidig giver et lod til 30 ekstraudtrækninger om 1000 kroner, som udtrækkes over hele året.
Sloganet ”bedste sport for hjernen” henviser til bingospillets formål med at støtte breddeidrætten. Samtidig har undersøgelser vist, at bingo er med til at holde de små grå i topform ligesom skak og krydsord.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.