Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Anne Marie Helger 70 år: Gensyn med ”Råbehovedet med roberne”

Man skulle ikke tro det, men vores alle sammens samfundsrevser, Anne-Marie Helger, fylder 70.

Anne Marie Helger har været vidt omkring i sin karriere, hun er blevet kaldt en ”skalle smækkende mimose” og betegner sig selv som ”outsider artist”, samfundskritisk krimiterie makrel” og ”balstyrisk oprører” osv. For er der noget som Anne Marie Helger aldrig mangler, så er det ord.

Anne Marie Helger fik måske nok sit store folkelige gennembrud, da hun var værtinden med de store rober og de provokerende emner i DR-programmet ”Det lille hus på Motorvejen”. Kærligheden til roberne har hun dog haft gennem hele karrieren samt evnen til at benytte den signalværdi de giver – også den modsatrettede.

Anne-Marie Helges kjoler fik deres eget liv, da de var udstillet på Textilforum i Herning i 2009, det er med den udstilling som afsæt, at vi besøgte den spændende kvinde, der ikke er bange for at stille sig op på barrikaderne.
Siden kom kjolerne på turne rundt om i Danmark, og her i sommeren 2016 er de fast udstillet på Børglum Kloster.

I samtalen med Anne-Marie Helger er det barndom, ungdom, voksenlivet og karrieren som sådan, der bliver taget op, blandet med spændende anekdoter. Derudover fortæller Museumsleder Kristine Holm Jensen fra Herning Textilforum objektivt om de store rober og deres historie, og ikke mindst om nogle af de episoder Anne Marie Helger har haft med dem.

”Anne Marie Helger - råbehovedet med roberne” er et kærligt portræt af en ildsjæl, en skuespillerinde og en kvindelig samvittighedskunstner, som de fleste nok har et forhold til.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.