Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Nye tyske fortællinger med Uwe Tellkamp

Uwe Tellkamp er et af de helt store navne inden for den nyere tyske litteratur. I 2008 udkom hans 3. roman "Der Turm", der fortæller historien om, hvordan beboerne i et af Dresdens gamle villakvarterer oplever de sidste 7 år af staten DDRs eksistens. Romanen blev forfatterens internationale gennembrud og er som den første af hans værker nu også oversat til dansk. Hjemme i Tyskland modtog han først Leipziger-bogmessens store pris: Deutscher Buchpreis for denne roman og året efter også Deutscher Nationalpreis, som tildeles personer, der har gjort en særlig indsats for at støtte foreningen af øst og vest.

Tellkamp har skrevet om natsværmere, om ure af alle slags, om floden Elben og om byen Dresden, om Orfeus fra den græske mytologi, om opdragelse, om umenneskelig behandling i det østtyske militær, om opera, om havet, om papirklip, om postkort og meget andet.
Noget af alt dette kan man høre mere om i dette program, hvor Hanne Roswall Laursen har mødt Tellkamp til en samtale hos forlaget Gyldendal.

Programmet er det første i dk4s nye programserie ”Nye tyske fortællinger”, hvori Hanne Roswall Laursen taler med nogle af de unge tyske forfattere, som i de senere år har gjort sig særlig bemærket på bogmarkedet både i Tyskland og i udlandet.

Det er nu 20 år siden Berlinmuren faldt, og efterhånden er en ny generation af forfattere ved at slå deres navne fast, efter at efterkrigsgenerationen har været toneangivende i tysk litteratur i en hel menneskealder.
Forfattere, der er født efter 1960 og har debuteret efter 1990 er i fuld gang med at skrive de mange nye historier, der nu skal fortælles. Programrækken sætter blandt andet fokus på, hvad det er, der optager dem netop nu, hvilke forestillinger de har om det nye samlede Tyskland, og hvordan de ser deres egen rolle som tyske fortællere. I første program drejer det sig om Uwe Tellkamp, et af de helt store navne. Øvrige deltagere i programserien er Karen Duve, Emma Braslavsky, Tanja Dückers, Ingo Schulze og Clemens Meyer.

Programrækken vises i samarbejde med Formidlingspuljen, Det humanistiske fakultet, Københavns universitet.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.