Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Nye tyske fortællinger med Karen Duve

Karen Duve er både blevet kaldt nyfeminist og no-future-generationens forfatter, og hendes varemærke er den lakoniske og fuldstændig usentimentale fortællestil, som hun kobler med et skarpt blik for det absurde i mange hverdagssituationer. Hun skriver om voksne unge og deres livskriser, om kønsroller, om parforhold, sex og mandekultur, men også gerne om dyr, som hun sammenligner med mennesker.

I programmet kan man møde Karen Duve, der kan ses i samtale med Hanne Roswall Laursen i Literaturhaus i Berlin.
Programmet er det sjette i dk4s nye serie ”Nye tyske fortællinger” hvori Hanne Roswall Laursen taler med nogle af de unge tyske forfattere, som i de senere år har gjort sig særligt bemærket på bogmarkedet både i Tyskland og i udlandet.
Det er nu 20 år siden Berlinmuren faldt, og efterhånden er en ny generation af forfattere ved at slå deres navne fast, efter at efterkrigsgenerationen har været toneangivende i tysk litteratur i en hel menneskealder.
Forfattere, der er født efter 1960 og har debuteret efter 1990 er i fuld gang med at skrive de mange nye historier, der nu skal fortælles. Programrækken sætter blandt andet fokus på, hvad det er, der optager dem netop nu, hvilke forestillinger de har om det nye samlede Tyskland, og hvordan de ser deres egen rolle som tyske fortællere.

I sjette program drejer det sig om Karen Duve. Øvrige deltagere i programserien er Emma Braslavsky, Tanja Dückers, Ingo Schulze, Uwe Tellkamp og Clemens Meyer.

Programrækken vises i samarbejde med Formidlingspuljen, Det humanistiske fakultet, Københavns universitet.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.