Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Dansk-tysk med Matlok: Hans Heinrich Hansen

Siegfried Matlok skal i dette program møde en præsident. Det er den nu 76-årige Hans Heinrich Hansen fra Sønderjylland, som er formand for den Europæiske Mindretals-Union F.U.E.N. ("Federal Union of European Nationalities"), som i alt tæller 90 medlemsorganisationer fra 32 europæiske lande.

Hans Heinrich Hansen var fra 1993 til 2006 en markant formand for det tyske mindretal i Danmark, og siden 2007 har han været formand for den europæiske mindretals–organisation, som blev grundlagt i 1949 i Versailles med en målsætning om at skabe Regionernes Europa.

Danskhedens store leder i Sønderjylland, H. P. Hanssen sagde efter 1920, at hvis man behandlede mindretallene godt, så ville de snart være forsvundet.
Det er dog langt fra den europæiske virkelighed i 2015, nærmere tværtimod.

Mindretallene er stadig et vigtigt stridsspørgsmål i Europa, hvilket bl.a. kommer til udtryk i konflikten mellem Ukraine og Rusland.
Og hver syvende Europæer tilhører i dag et sprogligt eller nationalt mindretal.

Matlok taler i programmet med Hans Heinrich Hansen om blandt andet 60-året for København-Bonn-erklæringerne for mindretallene i det dansk-tyske grænseland fra 1955 og om de europæiske udfordringer, hvor EU hidtil ikke har været parat til at overtage en fredsstiftende rolle i mindretalsspørgsmål trods de berømte København-kriterier i 1993, som i sin tid blev kaldt Europas andet frihedsbrev.Modtageren af den ærefulde Ebbe Muncks Hæderspris bliver i 2015 Siegfried Matlok. Prisen overrækkes den 04.11. på Christiansborg af Hendes Majestæt Dronningen. Siegfried Matlok modtager prisen ”for hans indsats som journalist og særligt for hans utrættelige virke i grænselandet til gavn for både danske og tyske”.

Læs mere om Ebbe Muncks Hæderspris og prisoverrækkelsen her

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.