Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Dansk-tysk med Matlok: Jørgen Mads Clausen

Siegfried Matlok er i dette program på besøg i Nordborg hos chefen for Danmarks største industrivirksomhed, Danfoss, Jørgen Mads Clausen.

Danfoss blev grundlagt i 1933 af Jørgen Mads Clausens legendariske far, Mads Clausen, på øen Als, som Mads Clausen engang har sammenlignet med New Yorks Manhattan.

Danfoss er i dag en global virksomhed med bestyrelsesformanden for Danfoss, Jørgen Mads Clausen i spidsen. Han var fra 1996 til 2008 direktør for virksomheden og har siden 2008 været bestyrelsesformand i den familieejede Danfoss-koncern, som beskæftiger godt 20.000 medarbejdere over hele verden.

Med Jørgen Clausen taler Matlok blandt andet om Jørgen Mads Clausens erindringer fra barndommen og ungdommen, og om de dansk-tyske modsætninger, som dengang prægede det dansk-tyske grænseland. Men samtalen berører også den uddannede akademi-ingeniør Jørgen Mads Clausens erfaringer med tyskerne og Tyskland sidenhen, ikke mindst også aktuelt om kansler Angela Merkels såkaldte grønne politik og dens mulige konsekvenser for Danfoss og for den danske eksport.

Til slut spørger Matlok Jørgen Mads Clausen, som ikke kun er ingeniør og ivœrksætter, men som også har markeret sig som visionær og debattør om hans fremtidsvisioner for familievirksomheden Danfoss i en global stadigt voksende udfordring.Modtageren af den ærefulde Ebbe Muncks Hæderspris bliver i 2015 Siegfried Matlok. Prisen overrækkes den 04.11. på Christiansborg af Hendes Majestæt Dronningen. Siegfried Matlok modtager prisen ”for hans indsats som journalist og særligt for hans utrættelige virke i grænselandet til gavn for både danske og tyske”.

Læs mere om Ebbe Muncks Hæderspris og prisoverrækkelsen her
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.