Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Dansk-tysk med Matlok: Stephan Richter

Siegfried Matlok er i denne udgave af ”Dansk-tysk med Matlok” i Kiel, hvor han møder en meget anerkendt nordtysk journalist, nemlig chefredaktør Stephan Richter, fra den tyske avisgruppe Schleswig-Holsteinischer Zeitungsverlag i Flensborg.

Richter har præget bladet Flensburger Tageblatt og medvirket til udvikling af det største mediehus i delstaten Slesvig-Holsten med ca. 1.000 medarbejdere og en omsætning på mere end 161 millioner Euro. Under navnet Medien-holding-nord udgives i alt 14 regionale aviser i Slesvig-Holsten samt siden 2005 Schweriner Volkszeitung og die Norddeutschen Neuesten Nachrichten i Rostock i Østtyskland med et totalt oplag på mere end 150.000.

I programmet taler Matlok med Stephan Richter om Richters journalistik, som i de yngre år var præget af stærke dansk-tyske modsætninger i grænselandet, men hvor der nu findes et grænseoverskridende samarbejde med danske aviser, som er ret unikt i Europa.

Matlok drøfter også andre mediespørgsmål med Stephan Richter og undersøger, hvorfor udviklingen i Tyskland blandt de trykte medier ikke er så voldsomt og livstruende nedadgående som vi oplever det i dagens Danmark.
Men Matlok spørger også om Richters holdning til ytringsfriheden efter terror-attentaterne i Paris og København – og selvfølgelig også om Jyllands-Posten.Modtageren af den ærefulde Ebbe Muncks Hæderspris bliver i 2015 Siegfried Matlok. Prisen overrækkes den 04.11. på Christiansborg af Hendes Majestæt Dronningen. Siegfried Matlok modtager prisen ”for hans indsats som journalist og særligt for hans utrættelige virke i grænselandet til gavn for både danske og tyske”.

Læs mere om Ebbe Muncks Hæderspris og prisoverrækkelsen her
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.