Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

RAP OG BEATPOESI - Indledning

Hvad tænker danske skoleelever, når de hører ordene EU, Europa og globalisering? Hvilke temaer, hvilke forhold og hvilke oplevelser fra deres egen hverdag forbinder de med EU, Europa og globalisering? Hvilke tanker gør de sig om det at leve i Danmark, i Europa, i en globaliseret verden?

Hvordan er det muligt at inddrage EU-, Europa- og globaliseringstemaer i undervisningen på en måde, der vel at mærke engagerer, aktiverer, udfordrer og dygtiggør den enkelte elev, og som også synliggør den enkeltes faglige udvikling?

Det er undervisningsmaterialet "Rap og beatpoesi om EU og globalisering" et bud på, idet projektet tager udgangspunkt i nogle elevers tanker, forestillinger, ideer om og konkrete erfaringer med, hvad det vil sige at være ung i Danmark, men også at være en del af Europa og at være ung i en globaliseret verden.

Kernen i undervisningsmaterialet og drivkraften i engagementet og relevansen er således, at det er elevernes egne tanker og tekster, der kombineres med rappens og beatpoesiens udtryksformer, for derefter at resultere i et konkret produkt, nemlig de rap- og beatpoesitekster, de beats, de lydfiler og de videoer, der er produceret sammen med og i forlængelse af to workshops på Dragør skole Syd. Dette er den mest nyskabende del af materialet.

Den øvrige del af undervisningsmaterialet er den tilhørende tilrettelæggelse af indhold og aktiviteter i undervisningen med konkrete opgaver og aktivitetsforslag, der er udformet i overensstemmelse med principperne for en målstyret undervisning, herunder med muligheden for at konstatere personlig faglig udvikling og med mulighed for eventuel supplerende beskæftigelse med projektets fagområder.

Materialet er blevet til på baggrund af, at to 9. klasser blev spurgt om, hvad de kom til at tænke på, og hvordan de ville udtrykke deres tanker om og erfaringer med EU, Europa og globalisering i rap- og beatpoesitekster – hvis de ellers fik muligheden for det?

Ville de overhovedet udtrykke noget, eller er EU, Europa, den globaliserede verden så langt væk, så fjernt, så uvedkommende, at de ikke ville bidrage med noget som helst?

Ja, det ville de, for kernen i materialet og den nyskabende del er resultatet af, at elever fra 9 A og 9. B på Dragør skole Syd (2015) har inspireret hinanden og skrevet tekster om Danmark, EU og globalisering sammen med beatpoeten Claus Høxbroe og rapperen og retorikeren Jakob Haahr-Pedersen. Det skete på en to-dages-workshop på skolen.

Rapperen og beatpoeten har efterfølgende bearbejdet teksterne og indspillet dem. dk4 har optaget materialet, og Morten Fuks fra dk4 har redigeret billedsiden, således at der er kommet fem videoer ud af elevernes arbejde. Jakob Haahr-Pedersen har i samarbejde med dk flere medier og dk4 udarbejdet undervisningsmaterialets øvrige elementer. En række lærere har været konsulenter på projektet.

Projektet "Rap og beatpoesi om Europa" er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets Udlodningsmidler, og det er således tilladt at bruge materialets videoer og beats i opgaver og fremlæggelser i klassen, herunder også at redigere i materialet.

Der er senere udarbejdet en version af videoer og tekster til især Facebook og YouTube med støtte fra Europa-Nævnet.


-- Tilbage til forside --
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.