Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

EU-debatten - dit Danmark i Europa

Flygtningestrømme, arbejdsløshed, Eurokrise, lande på randen af økonomisk fallit. Udfordringerne er mange og store for EU i de kommende år.

Men hvad skal vi gøre? Hvad kan EU stille op? Hvad betyder EU for dig? Hvilke tanker gør du dig om Europa og EU-samarbejdet.


EU-rap

Rapperen Stik Op Jakob
 har som ung dansker gjort sig sine tanker om EU og det dansk formandskab i de tre film:

EU-rap – miljø og transport


EU-rap – fødevarer


EU-rap – beskæftigelse


Men hvilke tanker gør du dig om EU? Skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Det danske EU-formandskab

I 2012 har Danmark igen EU-formandskabet og på EU-formandskabets hjemmeside kan man få et overblik over aktiviteter og initiativer i forbindelse med formandskabet, ligesom siden giver adgang til en lang række interessante videoer og fotos. Klik på iconerne nedenfor, for at gå til arkiverne.

Video icon Photo icon


EU-debatten

I de kommende måneder sætter dk4 derfor fokus på EU-stoffet med programrækken og tv-platformen "EU-debatten", der består
af en lang række programmer, der belyser forskellige EU-relaterede temaer og problemstillinger samt forholdet mellem Danmark og EU.

Programmerne er produceret med støtte fra Europa-Nævnet 
Du kan se flere EU-programmer på bideo.dk og læse mere om EU på Altinget.dk


altingetHeader      logo-bideo


Rundt om EU-grillen

I programrækken "Rundt om EU-grillen" handler det ikke om at grille deltagerne, men om at gøre EU-stoffet og problemstillingerne interessante og tilgængelige med udgangspunkt i henholdsvis en kulinarisk menu og en politisk menu.

Her får man både viden og meninger om nogle af de udfordringer og problemstillinger som EU og europæerne står midt i og overfor de kommende år og indsigt i de forskellige medlemslandes
madkultur samt inspiration til konkrete retter med opskrifter.

rundt om_eugrillen_jesper_beinov_thomas_pasfall_jpg
Jesper Beinov er politisk vært og Thomas Pasfall fra Munkebro kro er kulinarisk vært.


Rundt om EU-grillen – EU i krise

I programmet "Rundt om EU-grillen – EU i krise" er der fokus på nogle af de udfordringer, EU står midt i. Du kan læse mere om indhold og medvirkende her, og du kan finde programmets dejlige opskrifter her. Programmet er optaget på gågaden i Horsens, hvor en del af formandskabets møder afholdes.
I "Rundt om EU-grillen – Europa i krise" er der særligt fokus på Eurokrise, arbejdsløshed og den vigende tillid til EU. Gæsterne i programmet er lektorerne Lars Hovbakke Sørensen og Michael Böss, der kommer rundt om en lang række aspekter af et Europa i krise, samtidig med at de tilbereder syltet laks, tournedos Rossini og crema catalana sammen med Thomas Pasfall.
Se opskrifter her.Rundt om EU-grillen – EU ja og nej

I "Rundt om EU-grillen – EU ja og nej" har Jesper Beinov og Thomas Pasfall tændt op i grillen i kulde og regn på ved Stranden i København. Fokus er især på argumenter for og imod det europæiske samarbejde, og argumenterne leveres af gæsterne chefredaktør, dr. phil. Anne Knudsen fra Weekendavisen og Pia Kjærsgaard fra Dansk
Folkeparti.

Men der er som sædvanligt i programrækken både tale om en politisk og en kulinarisk EU-menu, der denne gang består af havbars med artiskokker og sauce olivenolie nage fra Portugal, kalvemørbrad med gaudaost og grillet brød fra Holland og crepe med flødeskum og bær fra Belgien.
Se opskrifter her.Rundt om EU-grillen – Europas tilstand

I "Rundt om EU-grillen – Europas tilstand" tager Jesper Beinov og Thomas Pasfall temperaturen på Europas tilstand sammen med deres gæster de politiske ordførere Benedikte Kiær og Ellen Trane Nørby fra henholdsvis K og V, der også hjælper med at tilberede og smage på grillet jomfruhummer med citron og mild tzatziki fra Grækenland, kalveschnitzel med marineret spidskål og ægte sauce fra Ungarn samt æblestrudel med pisket creme fra Østrig.
Se opskrifter her.Europæiske stemmer med Tom Høyem

I Karlsruhe i den tyske delstat Baden Württemberg ligger en af de såkaldte Europaskoler. På denne skole hedder rektor Tom Høyem. Han er dansker, tidligere Grønlandsminister, og han har været rektor på to andre Europaskoler, før han kom til Karlsruhe.

I programmet "Europæiske stemmer med Tom Høyem" fortæller Tom Høyem, hvad han som dansker med bopæl i Tyskland, som embedsmand indenfor EU-systemet og som lokalpolitiker for FDP ser og iagttager fra sin udkigspost i Karlsruhe med hensyn til EU-fællesskabet.

Men Høyem fortæller også om, hvilke forventninger han har til det danske formandskab, hvilke udfordringer og temaer for EU, han ser som de vigtigste, nu og i de kommende år, men også om et liv som dansker i forskellige europæiske lande.Fjernsyn for voksne – EU og ældrepolitikken

I "Fjernsyn for voksne – EU og ældrepolitikken" der er en særudgave af programrækken "Fjernsyn for voksne" med borgere på 60+ og deres familier som primær målgruppe har Georg Julin besøg af EU-ordfører fra Dansk Folkeparti, Pia Adelsteen. De ser sammen på, hvorfor ældrepolitikken og EU tilsyneladende spiller en mindre rolle ikke kun i EU, men også hos Folketingets partier.Følg med i EU-debatten hver tirsdag aften på dk4.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.