Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

TECH Talk

”TECH Talk” produceres i samarbejde med

KPMG Logo


”TECH Talk om kunstig intelligens” pgm. 1
TECH Talk_om_kunstig_intelligens_900x405
 
I denne første udgave af ”TECH Talk” ser programrækkens to værter, Bent Dalager og Michael Birkebæk Jensen nærmere på fremtidens teknologier og på de fremtidsteknologier, der allerede anvendes.

Først giver Bent Dalager en indføring i temaet ”kunstig intelligens” og et overblik over de nye teknologier, der allerede er i brug, og over dem, der venter lige om hjørnet. Derefter drøfter programmets værter Michael Birkebæk Jensen og Bent Dalager de nye teknologier og deres betydning og perspektiver for samfundet, virksomhederne, institutionerne, vores hverdag og for den enkelte

Til sidst i programmet er der et ekstra, lille tema, der handler om det, der kaldes ”brain computer interface”, d.v.s. grænsefladen mellem computer og hjerne.
 


”TECH Talk om kontorrobotter” pgm. 2
 
TECH Talk_2_Om_kontorrobotter_2_900x405

I denne udgave af ”TECH Talk” handler det især om kontorrobotter og om automatisering. Der er tale om en teknologi, der breder sig som en løbeild gennem organisationerne og virksomhederne. Men hvad går det ud på? Hvad kan det bruges til, og hvilke konsekvenser får teknologien? Det dykker programmets vært Bent Dalager ned i sammen med professor Helle Zinner Henriksen, CBS og finansdirektør Lasse Pilgaard, TDC.

Men først i programmet giver Michael Birkebæk Jensen en indføring i teknologien ”kontorrobotter”, der også kaldes RPA. Og til sidst i programmet er der et ekstra, lille tema, der handler om det, der kaldes ”usynlig teknologi” eller ”invisible tech”.
 


”TECH Talk om samtalebaseret kunstig intelligens” pgm. 3
  TECH Talk_Om_samtalebaseret_kunstig_intelligens_3_2_900x405
I denne udgave af ”TECH Talk” er der fokus på samtalebaseret kunstig intelligens. Det vil fx sige den teknologi, vi ofte møder, når vi fx ringer eller skriver til en kundeservice for at stille spørgsmål og for at få hjælp, hvad enter der er tale om en chatbot eller en voicebot.

For at få en dybere forståelse af anvendelsen i praksis, men også for at komme rundt om nogle af de forskningsmæssige overvejelser ved teknologiens fordele og ulemper har Bent Dalager inviteret Thomas Erichsen, der er koncerndirektør for udvikling og teknologi i TopDanmark, og Stina Matthiesen, der er adjunkt på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, i studiet.

Først i programmet giver en lille animationsfilm indblik i teknologien, og senere definerer og eksemplificerer Michael Birkebæk Jensen i et mini-foredrag den samtalebaserede kunstige intelligens.

Programmet slutter som vanligt med et ekstra, lille tema, der denne gang handler om de såkaldte ”avatarer”, der har lige så svimlende perspektiver som det øvrige indhold.
 


”TECH Talk om maskinlæring” pgm. 4
  TECH Talk_4_2_900x405
I ”TECH Talk” handler det denne gang om maskinlæring. Og hvis det ikke lige siger dig noget, eller du ikke rigtig kan huske, hvad det går ud på, så er der hjælp at hente. For i denne udgave af programrækken forklarer en lille tegneserie først, hvordan maskinlæring kan bruges i en virksomhed, og derefter giver Bent Dalager en yderligere indføring i begrebet og en klar definition, inden programmets vært Michael Birkebæk Jensen diskuterer maskinlæring med psykolog og Phd-studerende Astrid Galsgaard og Jens Gammelgaard, der er direktør for kommerciel udvikling i PFA Pension.
 
Programmet slutter som vanligt med et ekstra, lille tema ”one more thing”, der denne gang handler om jorden som digital tvilling.
 


"TECH Talk om kunstig intelligens og forretningsstrategi" pgm. 5
 
TECH Talk_5_Om_kunstig_intelligens_og_forretningsstrategi_Nana_Bule_og_Lars_Fruergaard_3
I fremtiden vil kunstig intelligens være kernen i virksomhederne og ikke mennesker. Sådan lyder den centrale påstand i denne udgave af ”TECH Talk”, hvor fokus er på, hvordan kunstig intelligens kan understøtte en virksomheds forretningsstrategi, og på hvordan kunstig intelligens kan introducere en ny, tredje arbejdsstyrke og i øvrigt være omkostningsbesparende. Virksomhederne skal derfor i langt højere grad blive datadrevne, lyder en anden central påstand i programmet. Men er det nu også rigtigt? Hvordan ser man på det i virksomhederne? Hvad taler for og hvad imod?

Bent Dalager har inviteret Nana Bule, administrerende direktør for Microsoft Danmark & Island og Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør for Novo Nordisk i studiet til diskussion og vurdering af kunstig intelligens og forretningsstrategi samt udveksling af erfaringer fra virksomhederne.

Programmet slutter med et ekstra, lille tema ”One more thing”, der denne gang handler om exoskeletter, dvs. robotter, der bæres udenpå kroppen. Hvordan bruges de allerede og af hvem? Hvilke perspektiver tegner sig i fremtiden?
 


"TECH Talk Om kunstig intelligens og demokrati" pgm. 6
 
TECH Talk_6_Om_kunstig_intelligens_og_demokrati_Sine_N._Just_og_M_Birkebaek_Jensen_2_900x405
Kunstig intelligens og demokrati – hvordan spiller det sammen? Er kunstig intelligens en udfordring for demokratiet? Kan kunstig intelligens styrke demokratiet? I denne udgave af TECH Talk handler det om kunstig intelligens og demokrati – både positive og negative sider. Først får seerne en kort genopfriskning af, hvad kunstig intelligens er, og derefter går Michael Birkebæk Jensen i dybden med temaet sammen med professor Sine Nørholm Just fra RUC. Programmet slutter med et ekstra, lille tema ”One more thing”, der denne gang handler om deep fakes med en forklaring af begrebet og med eksempler på, hvordan deep fakes kan bruges og misbruges. ”TECH Talk” produceres i samarbejde med KPMG.
 


"TECH Talk om kunstig intelligens og bæredygtighed" pgm. 7
 
TECH Talk_7-Om_kunstig_intelligens_og_baeredygtighed_J.V.Brambini_Pedersen_B.Mikkelsen_1_900x405
Kan kunstig intelligens bruges i bestræbelserne på at udvikle samfundene i en mere bæredygtig retning? Hvordan kan kunstig intelligens være nøglen til at opnå FN’s verdensmål – og på hvilke måder sker det allerede?

Sådan lyder nogle af de centrale spørgsmål i denne udgave af TECH Talk, hvor fokus er på kunstig intelligens og bæredygtighed.
Programmet indledes med en genopfriskning af, hvad kunstig intelligens er, og derefter diskuterer og vurderer Michael Birkebæk Jensen potentialet i kunstig intelligens i forhold til ønsket om en mere bæredygtig samfundsudvikling sammen med Jan Vang Brambini-Pedersen, professor ved SDU, og Brian Mikkelsen, administrerende direktør hos Dansk Erhverv og tidligere minister.

Programmet slutter med et ekstra, lille tema ”One more thing”, der denne gang handler om GPT-3 med tilhørende forklaring af betegnelsen og eksempler på, hvordan GPT-3 bliver brugt og kan bruges.
 
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.