Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Tech Talk

”TECH Talk” produceres i samarbejde med

KPMG Logo


”TECH Talk om kunstig intelligens” pgm. 1

 
I denne første udgave af ”TECH Talk” ser programrækkens to værter, Bent Dalager og Michael Birkebæk Jensen nærmere på fremtidens teknologier og på de fremtidsteknologier, der allerede anvendes.

Først giver Bent Dalager en indføring i temaet ”kunstig intelligens” og et overblik over de nye teknologier, der allerede er i brug, og over dem, der venter lige om hjørnet. Derefter drøfter programmets værter Michael Birkebæk Jensen og Bent Dalager de nye teknologier og deres betydning og perspektiver for samfundet, virksomhederne, institutionerne, vores hverdag og for den enkelte

Til sidst i programmet er der et ekstra, lille tema, der handler om det, der kaldes ”brain computer interface”, d.v.s. grænsefladen mellem computer og hjerne.

”TECH Talk om kontorrobotter” pgm. 2
TECH Talk_2_Om_kontorrobotter_2_900x405

I denne udgave af ”TECH Talk” handler det især om kontorrobotter og om automatisering. Der er tale om en teknologi, der breder sig som en løbeild gennem organisationerne og virksomhederne. Men hvad går det ud på? Hvad kan det bruges til, og hvilke konsekvenser får teknologien? Det dykker programmets vært Bent Dalager ned i sammen med professor Helle Zinner Henriksen, CBS og finansdirektør Lasse Pilgaard, TDC.

Men først i programmet giver Michael Birkebæk Jensen en indføring i teknologien ”kontorrobotter”, der også kaldes RPA. Og til sidst i programmet er der et ekstra, lille tema, der handler om det, der kaldes ”usynlig teknologi” eller ”invisible tech”.

”TECH Talk om samtalebaseret kunstig intelligens” pgm. 3
TECH Talk_om_kunstig_intelligens_900x405 

I denne udgave af ”TECH Talk” er der fokus på samtalebaseret kunstig intelligens. Det vil fx sige den teknologi, vi ofte møder, når vi fx ringer eller skriver til en kundeservice for at stille spørgsmål og for at få hjælp, hvad enter der er tale om en chatbot eller en voicebot.


For at få en dybere forståelse af anvendelsen i praksis, men også for at komme rundt om nogle af de forskningsmæssige overvejelser ved teknologiens fordele og ulemper har Bent Dalager inviteret Thomas Erichsen, der er koncerndirektør for udvikling og teknologi i TopDanmark, og Stina Matthiesen, der er adjunkt på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, i studiet.


Først i programmet giver en lille animationsfilm indblik i teknologien, og senere definerer og eksemplificerer Michael Birkebæk Jensen i et mini-foredrag den samtalebaserede kunstige intelligens.


Programmet slutter som vanligt med et ekstra, lille tema, der denne gang handler om de såkaldte ”avatarer”, der har lige så svimlende perspektiver som det øvrige indhold.”TECH Talk om maskinlæring” pgm. 4
 

I ”TECH Talk” handler det denne gang om maskinlæring. Og hvis det ikke lige siger dig noget, eller du ikke rigtig kan huske, hvad det går ud på, så er der hjælp at hente. For i denne udgave af programrækken forklarer en lille tegneserie først, hvordan maskinlæring kan bruges i en virksomhed, og derefter giver Bent Dalager en yderligere indføring i begrebet og en klar definition, inden programmets vært Michael Birkebæk Jensen diskuterer maskinlæring med psykolog og Phd-studerende Astrid Galsgaard og Jens Gammelgaard, der er direktør for kommerciel udvikling i PFA Pension.
 

Programmet slutter som vanligt med et ekstra, lille tema ”one more thing”, der denne gang handler om jorden som digital tvilling.

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.