Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Noget i glasset - på besøg hos Biondi-Santi

I denne særudgave af "Noget i glasset" har vi besøgt den navnkundige og legendariske vinejendom Biondi-Santi.

Vi befinder os ca. 80 km syd for Firenze ved byen Montalcino. Et smukt kuperet område, der for længst har skrevet sig ind i de italienske historiebøger, når det gælder vin. Der findes 258 producenter af Brunello di Montacino. Afhængig af årgangen producerer den række af vinhuse et sted mellem 3,5 og 4 millioner flasker årligt. Det er netop grundlæggerne af den ikoniske ejendom Biondi-Santi, der oprindeligt opfandt Brunello di Montalcino. De første flasker, der blev produceret, er fra 1888 og der findes stadig et par intakte udgaver i kælderen.

Direktøren Gianpiero Bertolini, fortæller om den arv det er at sikre sig, at Biondi-Santi fortsat lever op til sit rygte, som værende en af denne vinverdens absolutte stjerner, men kommer også ind på emner som økologi, bæredygtighed, global opvarmning. Så se med i "Noget i glasset" - på besøg hos Biondi-Santi.

Se et spot for programmet her
Ib Bjergkjærs anbefalinger:
• 2017 Rosso di Montalcino.
Vi er jo I den absolutte superliga i vinens verden, så det er desværre ikke billige fornøjelser, der her er tale om, men hvis man nu har lyst til at gå på opdagelse i denne Sangiovese-verden, så er Rosso-udgaven et godt sted at starte, da den er hurtigere tilgængelig end Brunelloen. Duften er en oplevelse af dimensioner og smagen er intens og med god struktur. Jeg kan virkelig godt lide den kvalitet, man her formår at få ud af det hårde slid i markerne.

• 2015: Brunello di Montalcino - mine damer og herrer så er vi kommet til højbords.
2015 er en formidabel årgang, men alle går og venter på, at ejendommen frigiver 2016 som jo sker næste år. Den har allerede skrevet sig ind i historiebøgerne som en legende. Så med en begrænset produktion og dermed tildeling til Danmark, så skal man nok være hurtigt ude, hvis man skal sikre sig nogle af disse eftertragtede vine til næste år. Brunello er en særdeles kompleks vin med en indsmigrende bouquet, hvor aromaer a la skovbund og let røg går op i en højere enhed. Smagen er på en og samme tid elegant, men også intens og vedvarende. Underliggende har vinen en tanninstruktur der gør, at den kan tage kampen op med hvad som helst på tallerkenen. Desuden har den grundstof nok til at ældes i adskillige år. Gå for gud skyld på opdagelse i Brunelloens verden.

Noget i_glasset-paa_besoeg_hos_Biondi-Santi_800x448Noget i_glasset-paa_besoeg_hos_Biondi-Santi_3_800x448
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.