Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Noget i glasset - øl med Carsten Berthelsen: One more pint, please

Denne gang får Carsten Berthelsen besøg af Henrik Kirkegaard, der er stifter af og direktør for One Pint. Dette importfirma er en af branchens vigtigste agenter med mere end 500 specialøl på repertoiret.

Man importerer dog ikke kun udenlandsk øl, men er også distributør af gode danske ølmærker som fx Hancock og Thisted Bryghus. Firmaet blev grundlagt i 2003 af britiske Nick Sharpe og Henrik Kirkegaard, og det var i sin spæde begyndelse en garagevirksomhed. Man satsede meget på britisk ale, og dette øl er stadig en hjørnesten i repertoiret. Man kan bestille mere end 60 sorter. I disse tider råder man over store lager- og kontorbygninger i Mariager. Det er et firma i stor skala.

I programmet smager Carsten Berthelsen lidt godtøl med Henrik Kirkegaard. De begynder hjemligt med en Fanø Vadehav Brown Ale på 6,5 %. En mild og let drikkelig ale. Fanø Bryghus opnåede den ære at blive Årets Bryggeri i 2021. Så går de over til en en mild – såkaldt – Session Stout: Brewdog Black Heart på 4,1 % og 30 IBU. Henrik synes, at Carsten skal smage Samuel Smith’ Organic Chocolate Stout på 5 %, og 28 IBU. Så det gør de naturligvis. Og så sluttes der af med en Torpedo fra Sierra Nevada Brewing på 7,2 % med den herlige bitterhed på 65 IBU.

I programmet hører vi mere om:
• Fanø Bryghus: Vadehav Brown Ale (6,5 %)
• Brew Dog: Black Heart (4,1 %)
• Samuel Smith’s Organic Chocolate Stout (5 %)
• Sierra Nevada Brewing: Torpedo (7,2 %)

Se et spot for programmet her:

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.