Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Kl. 14.00
Gensyn på dk4

Thorsvang Samlermuseum: Oplev Danmarks fortid på Møn

På Møn findes Danmarks måske fineste og bedst bevarede samling af alt fra dagligdagen gennem de seneste 100 år. Museet hedder Thorsvang Samlermuseum – og i tre udsendelser viser dk4 nogle af de mange detaljer, der får minderne til at blomstre.

På Thorsvang Samlermuseum finder vi nærmest alt – her er genopbygget tidligere forretninger med dagligvare, porcelæn, radioer, fotoapparater, frimærker, biler, motorcykler og legetøj – ja, rækken af genstande fra perioden er uendelig.

På museet er det aktive frivillige seniorer, der står til rådighed for at vise frem og fortælle fra fortiden og lige ind i nutiden, så fremtidens befolkning kan erfare og få fælles oplevelser. Initiativtageren til museet er Henrik Hjortkær, der allerede som 7-årig begyndte at samle – på stort set alt – og begyndte med vaskebrætter. I godt 50 år er det blevet til i tusinde vis af små og store genstande fra dagligdagen, og for ti år siden resulterede det i samlermuseet på Møn. At opleve et par timer eller tre sammen som familie, i flere generationer, giver mening og binder familien tættere sammen.

Men også samtalerne med både de frivillige og museumslederen giver god mening, når familien rykker sammen om tv-skærmen for at fornemme stemningen på Danmarks Samlermuseum. Oplev fortiden i nutiden - det giver perspektiv for fremtiden.


Se programmerne allerede nu på dk4.tv

Se et spot for programmet her:

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.