Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Bi Skaarup mindes: En kgl. middag for Chr. d. 2. på Sønderborg Slot


Som optakt til ”En kongelig middag for Chr. d. 2. på Sønderborg Slot” der sendes som mindeprogram for middelalderarkæolog og madhistoriker Bi Skaarup udtaler Frantz Howitz:

Da jeg første gang mødte middelalderarkæolog Bi Skaarup - det var under udgravningerne på Kongens Nytorv i forbindelse med det første Metrobyggeri – var jeg straks klar over, at her var noget helt særligt på spil. Jeg stod overfor – ikke blot en fagperson - men også en strålende og naturlig formidler og ikke mindst en unik personlighed.

Bi Skaarup var på det tidspunkt museumsinspektør på Københavns Bymuseum med ansvar for formidlingen af Københavns historie frem til enevældens indførelse i 1660.

Det blev til flere udsendelser med Bi Skaarup fra arkæologiske udgravninger i den københavnske undergrund.

Da Bi tog det helt store spring fra en fast stilling som middelalderarkæolog og flyttede ned på en gård på Falster for at hellige sig formidlingen af sit speciale – historien om dansk madkultur – var det helt naturligt, at vi fortsatte vores nære samarbejde.

Det blev til en lang række programmer på dk4 om madhistorie og madkultur på baggrund af Bis forskning og bogudgivelser om emnet – senest den mest berømmede af bøgerne ”Bag Brødet”.

Hver gang vi var på optagelser var det en fest med tid til sjov og ballade, når kameraerne var slukket. Sjældent har jeg haft et så morsomt og berigende samarbejde som med Bi, noget jeg tror, seerne har kunnet mærke.

Vi kunne være blevet ved med at lave nye programmer i det uendelige og havde flere planer, men dem satte sygdom en stopper for, og lørdag den 15. marts om eftermiddagen sov Bi Skaarup stille ind kun 61 år gammel.

Det er svært at vælge et repræsentativt program som minde, men valget faldt på ”En kongelig middag for Christian den 2. på Sønderborg Slot” hvor også Bi Skaarups nære veninde Inge Adriansen medvirker.

Vi på dk4 vil savne Bi Skaarup. Æret være hendes minde.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.