Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Kolonihaveliv (11:12): Hos Lotte og Klaus i Aarhus

I dette program besøger dk4s Katrine Orleman Thrane Lotte og Klaus i Aarhus. Lotte og Klaus er valgt ind i bestyrelsen for deres haveforeningen, og det har vendt op og ned på deres liv, for de vidste intet om bestyrelsesarbejde inden.

I løbet af sæsonen har de arbejdet hårdt for at få fællesskabet på benene, og Klaus har som formand solgt ikke mindre end 30 haver, så foreningen er blevet fuld af masser af nye entusiastiske kolonister. Selvom Klaus og Lotte er kærester, har de hver deres kolonihave, og det skyldes en hel særlig grund.

I Slottet i Smørmosen fortæller Jens om håndtering af regnvand, vanding og nedsivning. Jens har flere regnvandstønder på grunden og et stort opsamlingsanlæg bag huset. Jens forklarer, hvordan man let kan installere en regnvandstønde i sin egen have, og så demonstrerer han sit LAR-anlæg, som hjælper ham af med regnvandet, når der falder store mængder.

På rundtur i HF Vennelyst viser Jørgen Danmarks mest fotograferede kolonihavehus. Huset hedder ”Kuppelhuset” eller ”Rugbrødsbagerens hus” og ligger på ”Japanerstien”, som har fået sit navn efter alle de japanere, som har været forbi og fotografere huset. Vejen går også forbi ”Søtter”, som er Jørgens favorit hus i foreningen.




Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.