Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


La' det gro: Det færdige resultat

Et år er nu gået – er haveprojekterne lykkedes?

Duften af grill, blomster og nyslået græs har i sommerens løb bredt sig på villavejene - og de fleste er vist enige om, at det har været en forrygende sommer, rent vejrmæssigt. Varmen har dog også givet udfordringer for haveejerne, og det har ikke været helt nemt at komme i jorden. I to parcelhushaver i Nordsjælland har dk4s havemagasin ”La’ det gro” slået sine folder igennem det seneste år. Programvært Charlotte Wedel Hansen og de to haveeksperter - Peter Martinussen og Bjarne Andersen – har med udgangspunkt i de udfordringer, haverne har budt på, sat fokus på helt konkrete projekter. Seerne har således kunnet følge, hvordan man anlægger et surbundsbed fra bunden, tilplanter et staudebed, planter hæk, anlægger rosenbed, laver smukke blomsterkrukker – og meget andet. Et år er nu gået, og det er blevet tid til en evaluering – har haverne overlevet den tørre sommer - og er projekterne lykkedes?

Programserien gør en dyd ud af ikke at lave en have-makeover på 30 minutter, og der er nyttige tips at hente for både nybegyndere og folk med grønne fingre. Seerne skal derfor ikke snydes for nye havetips, så ”La’ det gro” ser denne gang nærmere på, hvordan man kan udvide og forskønne sit staudebed samt etablere et nyt stenbed.

Haveeksperterne Peter og Bjarne har tilsammen 50 års erfaring at trække på - og deres motivation til at medvirke i ”La’ det gro” er klar:

”Mange haveprogrammer viser en her og nu-forskønnelse – men vi vil gerne vise, hvordan virkeligheden tager sig ud. Da vi etablerede rosenbedet i marts, så det fx ikke særligt indbydende ud. Det regnede den dag - og rosenplanterne var små og uden blade. Nu hvor det er sensommer, ser det helt anderledes ud – og det er jo en virkelighed, som haveejerne kan nikke genkendende til. Det er en proces at få en flot have – og vi vil gerne viderebringe vores glæde ved havelivet og inspirere folk. Man kan sagtens få en smuk have, hvis man er villig til at finde arbejdshandskerne frem."

- Se med på dk4 og få inspiration og tips til havearbejdet.

Du kan læse mere på Tips og Tricks: La’ det gro - det færdige resultat


Værter: Charlotte Wedel Hansen, Peter Martinussen og Bjarne Andersen:

Charlotte Wedel_HansenCharlotte Wedel Hansen er 49 år og ansat hos GardenShop Høsterkøb. Charlotte er uddannet cand.merc.int. og har arbejdet som henholdsvis produktchef og marketingchef igennem de sidste 18 år – heraf de sidste 7 år hos GardenShop Høsterkøb. Charlotte har, ud over sit arbejde, en stor passion for haven, boligindretning og madlavning og ikke mindst sin familie og gode venner.Peter pasfotoPeter Martinussen er 50 år, og indehaver af et havecenter i Høsterkøb. Peter er uddannet planteskolegartner, har arbejdet med samt handlet med haveplanter i 29 år og er nu 5. generationsgartner, så de grønne fingre ligger til familien. Han har udover sit arbejde en del fritidsinteresser som fx haven og naturen, jagt, økologi, vin, madlavning og sin familie.Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.