Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Lærerliv: Helle Bjerresgaard

I denne udgave af Lærerliv er Thorkild Thejsen på besøg hos Helle Bjerresgaard, der især fortæller om værdien og nødvendigheden af at lytte til eleverne, men også om faget dansk, om læreruddannelse og skoleudvikling.

Alle husker en eller flere af deres lærere fra skoletiden – for noget godt eller for noget dårligt. Alle har en mening om skolen og om lærerne, og læreren har altid været helt central for skolen og for eleverne.
Men lærerrollen har i høj grad skiftet karakter gennem skolens historie, og synet på lærerne og skolen lige så.

Hvordan ser det imidlertid ud fra lærerens side? Hvordan har lærerne oplevet skolens og lærerjobbets udvikling gennem de seneste 50 år? Hvorfor valgte de at blive lærere? Hvorfor synes nogen stadig, at det er verdens bedste job, mens andre er holdt op? Hvilken udvikling har de oplevet, og hvordan ser det aktuelt ud i skolen?

Det ser dk4 nærmere på i serien ”Lærerliv”, der gennem 12 dybdegående interviews med unge lærere, gamle lærere, pensionerede lærere, læreruddannede i andre erhverv, skoleledere og inspektører fra hele landet giver et indblik i livet og arbejdet som lærer.

Programrækken er en del af jubilæumsinitiativet ”Skole i 200 år”, der med en lang række arrangementer og initiativer gennem hele 2014 markerer skolens 200 år jubilæum. Læs mere om ”Skole i 200 år” på www.skole200.dk
Her kan samtlige programmer i serien ”Lærerliv” også ses som net-tv. ”Lærerliv” ligger i forlængelse af programrækken ”Lærer for livet”, der i 32 korte interviews præsenterer 32 vidt forskellige personer med lærerbaggrund. Disse programmer kan også ses på www.skole200.dk

Programrækken er produceret med støtte fra Lærerstandens Brandforsikring.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.