Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Ægte tæppekærlighed

Siden søskendeparret Helle og Martin Munkholm kom til verden, har deres liv været fyldt af ægte persiske tæpper. Sammen driver de forretningen Belle Art Galleri og Belle Carpets & Rugs lidt udenfor Vejle. Forretningen har de overtaget efter deres forældre, Hanne og Henning Munkholm.

Aegte taeppekaerlighed_1_lilleI starten af 70’erne begyndte Hanne og Henning at importere tæpper direkte fra Iran, og i begyndelsen havde de svært ved at blive accepteret i den iranske tæppebranche. Pengene var små, og de iranske tæppehandlere troede, at de blot var nogle af de mange turister, der jagtede et tæppe til en god pris. 
Sidenhen har hele familien opnået stor anerkendelse i den iranske tæppe-branche i kraft af deres store viden om persiske tæpper og mange rejser til alle egne af landet.

I programmet ”Ægte tæppekærlighed” giver dk4 dig hele familiens historie, og samtidig inviterer Martin Munkholm med på tæpperejse til Iran. Her besøger han værksteder og arbejdende nomader på sletterne,for at give et indblik i det omfattende arbejde, der ligger bag et ægte persisk tæppe – lige fra fåret bliver klippet, over spinding og farvning af garnerne og knyttearbejdet, til tæppet bliver finklippet og er klar til
salg.

Aegte taeppekaerlighed_2_lille
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.