Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Søstrene Bisp: Gæst Anders Bondo Christensen

De fleste af os har gået i skole, selvom vi i Danmark ikke har skolepligt, men undervisningspligt. Et barn i Danmark har ret til at blive undervist – til at få vist undere. Hvorfor egentlig? For hvis skyld skal vi lære noget? For vores egen eller for samfundets og betalingsbalancens?

Anders Bondo Christensen er lærer, men også formand for Danmarks Lærerforening, og med ham taler programmets vært, biskop Marianne Christiansen, blandt andet om, hvad det er vi skal lære og om, hvorfor vi skal dannes og om, hvad dannelse er. Hvad betyder skolen for samfundet – hvis man da stadig kan tale om skolen og ikke kun om individuel læring.

I programmet er der imidlertid også en tredje samtalepartner i form af et bibelcitat, et vers fra en salme eller sang, som gæsten har valgt, og som er en fast del af samtalen. Anders Bondo Christensen har valgt citatet ”Da de første kom, troede de, at de ville få mere; men også de fik hver en denar. Da de fik den, gav de ondt af sig over for vingårdsejeren og sagde: De sidste dér har kun arbejdet én time, og du har stillet dem lige med os, der har båret dagens byrde og hede”. (fra Arbejderne i Vingården, Matthæusevangeliet kap. 20 v. 10 – 12)


Programrækken ”Søstrene Bisp” produceres i samarbejde med Haderslev stift og Fyns stift.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.