Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
 
 

Annonce


Gensyn på dk4: Historisk julemad med Bi Skaarup (2:2) - Juledagene

Bi Skaarup var arkæolog og madhistoriker. En stor passion og en enorm viden og nysgerrighed var hendes drivkraft, hun stod bag mage bøger om emnet. Hendes evne til formidling var ganske unik, hvilket dk4’s Frantz Howitz fangede. Han og Bi kørte et ganske særligt parløb i adskillige historiske middage på dk4. Her har du nu mulighed for et gensyn med en vidende og passioneret formidler.

Juledagenes madtraditioner varierer fra landsdel til landsdel - og fra familie til familie.
Bi Skaarup har valgt at servere klipfisk i juledagene. Det var egentlig en juleaftensspise i de fattige familier, hvor der var fisk på bordet. I dag er denne tradition rykket til juledagene, hvor især sild er en yndet spise sammen med øl og snaps. Klipfisk er også et godt bud, selvom denne spise i dag bestemt ikke er fattigmandsmad! Til klipfisken serverer Bi smørsovs, fiskesennep og godt rugbrød. En god - lokal - øl afrunder denne ret.

Begge med rødder i det sønderjyske har Bi Skaarup og køkkenskriveren
Frantz Howitz valgt at fortsætte juledagenes frokost med surrib og fedtkager, og endelig afsluttes med en gløgg baseret på juleøl, svensk snaps, portvin og cognac.

Intet program om historisk madlavning uden relevante indslag, der sætter
maden i perspektiv. Denne gang har Frantz Howitz sat folkloristen
Charlotte S. H. Jensen stævne på Nationalmuseet for at se på bl.a. et gammelt maleri, der beskriver stemningen i en julestue på landet.


”Gensyn på dk4” giver dig mulighed for at se nogle af de skatte vi gemmer i vores arkiver. Bare fordi en samtale er forgået tilbage i de dage, hvor fjernsyn blev produceret i SD, eller med personer, der ikke er mere, kan der stadig være guld at hente. Vi håber i nyder vores ”vindue”.


Annonce

 
       
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.

Annonce