Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Gensyn på dk4: Jørgen Benders dronningekjoler på Amailenborgmuseet

De første 8 gange dk4 sender ”Holger Blom in memoriam” efterfølges programmet af et gensyn med Bloms elev og arvtager Jørgen Bender, som en ekstra gave til de modehistorisk interesserede seere.

Helt tilbage i 1997 mødte dk4´s Frantz Howitz Hendes Majestæt Dronningens hofcreateur Jørgen Bender på Amalienborgmuseet. Anledningen var, at 9 af Dronningens store festrober var udstillet i forbindelse med 25 års regeringsjubilæet. Alle roberne var skabt af Jørgen Bender i nært samarbejde med vores farverige og kreative Dronning.

Så vidt vides er dette det eneste eksisterende filmede interview med den pressesky modeskaber, der i lighed med Erik Mortensen var udlært hos Holger Blom. Frantz Howitz erindrer, at det ikke var helt let at få åbnet op for Jørgen Bender, der kom til interviewet direkte fra et møde med Dronningen, hvor han takkede for, at hun havde tildelt ham Ridderkorset.

I 1997 blev ”Dronningekjoler på Amalienborgmuseet” kun vist få gange, men nu er det taget frem fra gemmerne og redigeret om i en ny og kortere udgave. Den gamle version fra 1997 har ellers været lidt af et samlerobjekt mellem specielt interesserede, der kun har programmet på gamle, slidte VHS-kopier. Nu er der atter mulighed for at møde Jørgen Bender og måske få programmet optaget på et mere tidssvarende system.
Kun to år efter interviewet til dk4 døde Jørgen Bender kun 61 år gammel.

”Gensyn på dk4” giver mulighed for at se, eller gense, skatte fra dk4’s tv-arkiv. Udsendelsernes tekniske kvalitet er af ældre dato.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.