Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
 
 

Annonce


Sonja Hald: Hånd i hånd med alvor og humor

Det danske rockband Sonja Hald har i høj grad gjort sit indtog i dansk musik.

Da de gjorde deres entre på de danske live-scener var det i første omgang et forvirret publikum, der mødte dem. For bag det kvindelige navn - et anagram for navnet på forsanger Jonas Dahl - står fem mænd fra Aarhus-området, hvis individuelle musikalske baggrunde spænder over alt fra jazz, rock og hiphop til traditionel dansk rockmusik. Sangteksterne bærer, med kærlige henvisninger til bl.a. CV Jørgensen og Steppeulvene, præg af glæden ved at lege med sproget samt en stor respekt for dansk musikhistorie og sangtradition.

Primus motor for orkestret er frontfigur og sangskriver, Jonas Dahl, hvis fortid som troubadour på de europæiske landeveje til sidst førte ham hjem til Danmark, da et ønske om at skrive på dansk meldte sig. En flok musikere blev samlet i et studie, og efter én dag stod det klart for alle, at dette orkester både kunne og ville mere. Siden da har Sonja Hald ikke stået stille: I 2014 vandt de Karrierekanonen, og i 2015 udkom det anmelderroste debutalbum “Vækstplanen”. De følgende år bød bl.a. på opvarmningsjob for Kim Larsen, Magtens Korridorer og Folkeklubben, og i februar 2017 udkom albummet “Klæk!”, der ligeledes får fine anmeldelser.

Vi møder Sonja Hald i sommeren 2017, hvor en efterårsturné, et samarbejde med Steffen Brandt og resten af tv·2, samt et spændende samarbejdsprojekt står på programmet.

Annonce

 
       
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.

Annonce