Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Kierkegaards Kabinet: Gorm Greisen

Hvad er etik? Er der forskel på etik og moral? Siger et ord som ”Sædelighed” dig noget? Hvordan har etikken det i dagens Danmark?

Sådan lyder nogle få af de centrale spørgsmål i denne udgave af ”Kierkegaards kabinet”, hvori Pia Søltoft har besøg af børnelæge, professor og formand for Det Etiske Råd Gorm Greisen. Men først redegør Pia Søltoft for Kierkegaards syn på etik og præsenterer følgende citat, inden samtalen går i gang.

”Det Æsthetiske er det i et Menneske, hvorved han umiddelbar er Den, han er; det Ethiske er det, hvorved et Menneske bliver det, han bliver” (SKS 3, 173).

”Kierkegaards kabinet” er en række tv-samtaler om evigt aktuelle emner med tidens vægtigste stemmer. Emnerne er de store eksistentielle spørgsmål, der aldrig går af mode, men som til enhver tid må genfremsættes og besvares på ny. Samtaleparterne er de stemmer i tiden, der gennem deres viden og gennemslagskraft kan hjælpe os til at se nye sider af det valgte emne.

Programvært er Kierkegaard-eksperten, ph.d. og sognepræst Pia Søltoft. Hvert program indledes med Pia Søltofts introduktion af Kierkegaards syn på samtalens emne og dets aktualitet i dag. Derefter går hun i dialog med dagens gæst om hans, hendes og tidens tanker om det valgte emne.


Programrækken er optaget i biblioteket hos forlaget L & R.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.