Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Lige nu
Fiskemagasinet

Annonce


Mit liv med Danmark: Simone Lange

Simone Lange er født og opvokset i den lille by Rudolstadt i midten af det gamle Østtyskland. Hendes uddannelse inden for offentlig administration bragte hende i 1999 til Kriminalpolitiet i Flensburg hvor hun arbejdede indtil 2012.

Simones politiske karriere startede i midlertidig i 2003, hvor hun meldte sig ind i partiet SPD. Hun besad flere forskellige poster inden for partiet gennem de næste år, og sad fra 2008 til 2012 i Flensburg Byråd. I 2012 vandt hun, over siddende repræsentant for regionen, Susanne Herold (CDU), en plads i Schleswig-Holstein Landtag.

I 2016 stillede hun op som overborgmester i Flensborg, og vandt med over halvdelen af stemmerne, over siddende overborgmester Simon Faber.
Siden har hun siddet på overborgmesterkontoret i Flensborg, og i februar 2018 meldte hun sit kandidatur som formand for SPD – med afstemning den 22. april 2018.

Med programrækken ”Mit liv med Danmark” indleder dk4 og Flensborg Avis TV samarbejde for at styrke danskernes kendskab til det danske mindretal i Sydslesvig og for at fremme kulturudvekslingen mellem Danmark og grænseregionen.

I programrækken undersøger vi, hvordan danskere og tyskere syd for grænsen holder fast i deres identitet og deres liv med Danmark. Hvordan det er at leve et liv med Danmark udenfor Danmark, og hvordan det er i det daglige at leve i en både tysk og dansk verden og samtidig holde fast i det danske? Hvordan det er at leve som en del af det danske mindretal i Sydslesvig, og hvordan det er for tyskerne at leve side om side med de ca. 50.000 dansksindede i grænseregionen.

Programvært er chefredaktør Jørgen Møllekær, Flensborg Avis.

De øvrige deltagere i programmerne er: Grit Jurack, tidl. landsholds-spiller, prinsesse Elisabeth zu Ysenburg und Büdingen Lyksborg Slot, Robert Habeck, vice-ministerpræsident, Slesvig-Holsten, Flemmings Meyer, formand, Sydslesvigsk Vælgerforening, Bahne Bahnsen, formand, Friisk Foriining, Thomas Frahm, kulturkonsulent, Flensborg, Rasmus Andresen, vice-landdags-præsident, Kiel, Bent Angelo Jensen, direktør og tøjdesigner, Herr von Eden.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.