Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Modelteater i hjertet

Da Martin Spang Olsen var 9 år mødte han ganske uforvarende det lille, store teater, nemlig modelteatret. Det eneste teater, hvor man kan være alt fra teaterdirektør til skuespiller, instruktør, lyd- og lysmand, scenograf, ingeniør, dukkefører og komponist.

Lige siden har Spang Olsen – bag sine mange andre gøremål - været lidenskabeligt optaget af dette stykke dansk kulturarv, der for mange af dansk kulturs fremtrædende personligheder har udgjort det første møde med magien i scenekunsten og teatrets verden.

Modelteater er Danmarks ældste hobby, og det var særdeles udbredt indtil for få årtier siden. Mange kendte kunstnere har fået deres introduktion til kunst, dannelse og sanselighed gennem modelteateret. Alligevel er det næsten glemt i dag.

”Modelteater et af de få aktiviteter, der kan give både klassisk dannelse, kunst, ingeniørskab og familiesammenhold. Analogt og taktilt".

I udlandet anses Dansk modelteater for at være verdens smukkeste. Alligevel kender de færreste til det. For tre år siden besluttede instruktøren Martin Spang Olsen at ændre på dette, og derfor har han i selskab med sine to børn genoptaget barndommens passion for det lille teater - og rejsen bragte dem vidt omkring, både indvendig og udvendig.

”Jeg havde i flere år ønsket om at finde alternativer til den skærmkultur, som vores børn og alle andre er blevet en del af. Så da et 100-år gammelt modelteater tilfældigvis landede i vores stue, udviklede det sig hurtigt til en besættelse for mig og mine børn. Rejsen strakte sig over mere end tre år og fik vidtrækkende konsekvenser for hele familien”.

Denne rejse kan man nu få indblik i gennem filmen ”Modelteater i hjertet”, der er den første danske dokumentarfilm om modelteater, og samtidig er det en film om rejsen mod familiesammenhold og sanselighed i en digital tidsalder.

www.facebook.com/modelteaterihjertet  

”Modelteater i hjertet” er produceret af Copenhagen Film Company/Kort & Dok i samarbejde med dk4 og med støtte fra Public Service Puljen.

Modelteater i_hjertet_2_900Modelteater i_hjertet_3_900
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.