Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Mit liv med Danmark: Prinsesse Elisabeth zu Ysenburg und Büdingen

I denne udgave af ”Mit liv med Danmark” møder man en vaskeægte prinsesse, nemlig prinsesse Eliabeth zu Ysenburg og Büdingen.

Som barn nød hun at være lige så normal som andre børn. I dag har hun stadig en fornem titel, men hun virker også som både rundviser og børnefødselsdagsarrangør.
Prinsessen har ikke har fået lært dansk, med som medlem af Lyksborg-familien er hun bevidst om sin tilknytning til Danmark og mener selv, at hun ville have gået på dansk skole, hvis den havde eksisteret dengang.

Med programrækken ”Mit liv med Danmark” indleder dk4 og Flensborg Avis tv-samarbejde for at styrke danskernes kendskab til det danske mindretal i Sydslesvig og for at fremme kulturudvekslingen mellem Danmark og grænseregionen.
I programrækken undersøger vi, hvordan danskere og tyskere syd for grænsen holder fast i deres identitet og deres liv med Danmark. Hvordan det er at leve et liv med Danmark udenfor Danmark, og hvordan det er i det daglige at leve i en både tysk og dansk verden og samtidig holde fast i det danske? Hvordan det er at leve som en del af det danske mindretal i Sydslesvig, og hvordan det er for tyskerne at leve side om side med de ca. 50 000 dansksindede i grænseregionen.

Programvært er chefredaktør Jørgen Møllekær, Flensborg Avis.

De øvrige deltagere i programmerne er: Simone Lange, overborgmester, Flensborg, Flemming Meyer, formand, Sydslesvigsk Vælgerforening, Grit Jurack, tidl. håndboldlandsholdsspiller, vice-landdagspræsident Rasmus Andresen, Bent Angelo Jensen, direktør og designer, Bahne Bahnsen, formand, Friisk Foriining, Thomas Frahm, kulturkonsulent, Flensborg og viceministerpræsident, miljøminister og landsformand for partiet De Grønne Robert Habeck.

Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.