Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Uffe og Mogens om verden: Det transatlantiske forhold, NATO og EU

Det transatlantiske forhold er anspændt for tiden. Senest har EU og især de tre EU-lande, der var en del af Iran-aftalen, udtrykt forargelse og irritation over, at USA er trådt ud af aftalen.

Samtidig har USA truet europæiske virksomheder med økonomiske sanktioner, hvis de fortsætter deres aktiviteter i Iran. Forholdet mellem USA og Europa er blevet iskoldt. Det Europæiske Råds formand, Donald Tusk, var i hvert fald klar i mælet, da han - henvendt til USA og Trump - sagde: ”With friends like that, who needs enemies.”

Men hvilken betydning har det anspændte forhold mellem EU og USA? Hvad er fremtidsperspektiverne? Hvordan skal den vestlige verden sikre fortsat stabilitet i verden, hvis der hersker intern splittelse?
Og hvordan ser fremtiden ud for EU, der selv er udfordret af et kontroversielt valg i Italien og spørgsmålet om Balkan-udvidelse?

Dette og meget mere vurderer og diskuterer Charlotte Flindt Pedersen, Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft i denne udgave af ”Uffe og Mogens om verden”.


”Uffe og Mogens om verden” produceres i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.