Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Gensyn på dk4 En rejse gennem det klassiske Egypten: Aswan

Normalt har turisterne oversvømmet de egyptiske seværdigheder fra Aswan op ad Nilen frem til Luxor og videre til Cairo. Efter ”det egyptiske forår” og de mange uroligheder i især Cairo er mange turister blevet skræmt væk.

I 2018 er der stadig undtagelsestilstand i Egypten pga. risiko for terror. De fleste danskere har dog ingen problemer under besøg i landet.

I 2007 og 2008, inden urolighederne startede, var dk4´s Frantz Howitz på tur for at se og fortælle om de mange seværdigheder i skarp konkurrence med tusindvis af andre turister, fik han set det kulturrige land med en turists øjne. Det blev til i alt 6 programmer, som man nu kan nyde i gensyn på dk4. Vi skal fra Cairo til Aswan, på Nil-cruise og rundt til Luxors store seværdigheder, til Alexandria og videre ud på en ørkensafari, der blev én af de helt store og overraskende oplevelser.

Denne gang går turen til det smukke Aswan, der var den sydligste by i det øvre Egypten.
Aswan dæmningen er en vigtig del af historien den skabte Nassersøen der ved sin skabelse i 1971 oversvømmede værdifulde arkæologiske område, hvor meget heldigvis blev reddet. UNESCO var med til at flytte nogle af de dyrebareste og i programmet besøges bla. Abu Simbel Templet og Isis Templet fra Philae.

Men det skal også handle om kulinariske egyptiske specialiteter og krydstogt skibene der sejler mod Luxor.


”Gensyn på dk4” giver mulighed for at se, eller gense, skatte fra dk4’s tv-arkiv. Udsendelsernes tekniske kvalitet er af ældre dato.

Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.