Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

L.A. Ring - en kunstmaler med mange nuancer Foto L.A. Rings Venner

L.A. Ring - en kunstmaler med mange nuancer

I 1914 flyttede den kendte danske kunstmaler L. A. Ring med sin familie til Roskilde – til området Sankt Jørgensbjerg, hvor han tilbragte de sidste 19 år af sit liv.

På Brøndgade 1 købte han, i den forbindelse, et lille rødt hus, som han brugte som atelier og til festlige lejligheder. Det lille hus har næsten stået urørt siden, og i 2017 åbnede stedet som besøgscenter, hvor man kan få et indblik i L.A. Rings liv, og finde ud af, hvorfor hans kunstværker har høstet større og større anerkendelse og popularitet de seneste årtier.

Etableringen af besøgscentret er sket på baggrund af en række frivillige, der også er med til at drive stedet i dag. Alle med en særlig interesse for den danske kunstner.

I dette program vil forfatter og frivillig i L. A. Rings Venner, Jakob Zeuner fortælle om L.A. Rings liv og om det røde hus' historie. Imens viser cand.scient. og frivillig i L.A. Rings Venner, Claus Helweg Ovesen nogle af de ikoniske steder på Sankt Jørgensbjerg, som L. A. Ring brugte i sin kunst.


Se programmet allerede nu på dk4.tv

LA Ring_Broendgade_1_900x405
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.