Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Gensyn på dk4: Jesper Thilo i Musikalsk Talkshow

I dette gensyn skal vi møde en af de helt store inden for dansk Jazz. Jesper Thilo blev uddannet som klassisk klarinettist, men spiller også trækbasun og selvfølgelig saxofon, hvor han af kendere regnes for en af de mest fremtrædende europæiske tenorsaxofonister.

Jesper Thilo spillede i Radioens Bigband i 23 år, men har siden også arbejdet som kapelmester. I 1977 var han den første til at modtage Ben Webster-prisen.

I tresserne var han så heldig at spille med i Arnvid Meyers Swingorkester, hvor gæstesolistlisten indeholdt mange af de store musikere, der siden er gået hen i musikhistorien – bl.a. Benny Carter, Coleman Hawkins, Ben Webster og mange andre.

Men som Jesper Thilo siger, ”Vi tog det, vi opfattede i virkeligheden – ikke hvad det var der foregik. For det hele var jo en stor jazz-suppedas herhjemme på det tidspunkt sidst i 60’erne og 70’erne. Jazzklubber var jo jazzklubber, der kom jo mange berømte musikere og spillede med alle mulige af de lokale orkestrer, så kom de der og spillede med os”.

Samtalen med Frantz Howitz tager udgangspunkt i Bogen ”Man ska’ ku’ se komikken”, som Jesper Thilo skrev med Erik Moseholm som ghostwriter.
Bogen forgår i dansk jazzmiljø i 60’, 70’ og 80’erne – dengang, hvor der var ægte stjerner, øl og sprut til musikkerne samt masere af røg i de halvmørke lokaler.

Med i studie er desuden Ann Farholt på vokal, guitarist Henrik Bay og Jesper Thilo, der bl.a. spiller ”Cotton Tail”, ”Tickle Toe”, ”I Could Write a Book” ”That’s All“ og mange flere.

”Gensyn på dk4” giver mulighed for at se, eller gense, skatte fra dk4’s tv-arkiv. Udsendelsernes tekniske kvalitet er af ældre dato.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.