Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Kl. 05.45
Gademode

Annonce


Gensyn på dk4 Karlsvognen gennem Østeuropa (2:4) - Polen

I sommeren 2001 begav Hans Erik, Birgitte og deres to børn Klara og Silas, sig ud på deres livs rejse. Med hestevogn kørte de gennem Polen, Ukraine og Rumænien.

Vi fulgte familien gennem tykt og tyndt på deres rejse rundt i Østeuropa, og det kom der fire programmer ud af.

I sidste uge fulgte seerne familiens forberedelser til turen. Nu er de omsider kommet af sted, og da dk4 møder dem i Polen, har de været på farten i over en måned. I begyndelsen oplever de, at polakkerne virker nervøse - og bange for dem, og de bliver flere gange stillet spørgsmålet ”er I kriminelle?”.

Uanset om de kommer forbi en mindre eller større landsby, vækker de opsigt. Mændene er især fascinerede af hestene Viggo og Karlo. De studerer deres tænder, ser seletøjet efter, og fra nær og fjern strømmer de til med deres underernærede hopper, i håb om, at få dem bedækket.

Kommunikationen med bønderne foregår med fagter og papirer fra ambassaden, der på polsk forklarer, hvem familien er. Overalt møder familien venlige bønder, der gladelig åbner deres hjem for den danske familie.

Det begynder at blive hverdag i Karlsvognen. Silas på tre år nyder at være tæt på
sine forældre, mens Klara på fem, har svært ved at etablere den første kontakt med jævnaldrene børn. Pludselig begynder Viggo at halte kraftigt på sit ene ben. Det resulterer i, at familien bliver nødt til at holde en pause fra landevejen. Viggo må tilses af en dyrlæge, der beordrer hvile. Hans Erik og Birgitte er nervøse – kan Viggo klare resten af turen?

”Gensyn på dk4” giver mulighed for at se, eller gense, skatte fra dk4’s tv-arkiv. Udsendelsernes tekniske kvalitet er af ældre dato.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.