Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Koncert og musikfortælling med Kristian Rymkier

For Kristian Rymkier var saxofonen og den rytmiske musik den første store kærlighed.

Fra musikskolen røg han videre til musikefterskolen og derfra videre til Haag, hvor han studerede og fik en bachelor i Saxofon ved Det Kongelige Konservatorium i Den Haag. Da han modtog et kunstlegat til at bo på Kongegaarden i Korsør, opdagede han, at lysten til at komponere overtog lysten til at spille saxofon og kort efter startede han på det Det Kongelige Danske Musikkonservatorium denne gang på den klassiske linje.

Det var en helt anden kultur, men det var den rigtige vej – og efterfølgende søgte han til ”Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris” og har været stipendiat på Det Danske Akademi i Rom. Den lange rejse har givet ham en indsigt, som han til fulde bruger i sine kompositioner. Og han har allerede modtaget flere priser.

I denne udgave af ”Koncert og musikfortælling” lægger Kristian Rymkier mest vægt på sit arbejde med værker inspireret af den franske komponist Erik Satie, der levede og komponerede fra omkring 1880. Som Kristian Rymkier siger ”Jeg har anstreng mig for, at man kan høre originalværket, men har forsøgt at få værket ind i vores tid og tilføre det noget nordisk”.

Til at hjælpe sig med at fremføre musikken, har Kristian Rymkier den kendte danske pianist Erik Kaltoft, der har turneret verden rundt som solist inden for kammermusik og som akkompagnatør.

Kristian Rymkier fortæller om sin musikalske rejse, idéerne bag sine kompositioner og spiller desuden nogle kompositioner.

De kulturelle saloner bliver vækket til live, rundt om i det ganske land, som et modspil til den moderne hverdag med hurtige overskrifter og folks zappen rundt.
Med tid til fortælling og fordybelse, er programserien ”Koncert og musikfortælling” et oplagt program til dk4. Her er vi i selskab med unge talentfulde musikere og præsenteres for små anekdoter og musik af ypperste karat.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.