Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Skulpturel gågade i Herning - om kunst i det åbne rum

Vi møder kunstneren Ingvar Cronhammar - han er manden bag det markante værk “Elia”, et værk til over 20 mio. kr. - det ses fra østsiden af Herning.

Kunsten er essentiel for vores samfund og for den enkelte, den tvinger os til at reflektere og til at have en holdning, og forestil dig at du, fra et typisk gågadebillede med varestativer og salgsboder - lukker det ude af dit blik og sætter fokus på gadens øvrig udsmykning - tja så får du her i Herning, øje på en del kunst - kunst som gennem tiden er skænket af byens erhvervsliv.

Én af de personligheder i Herning, der har været med til at markere byen som kunst- og kulturby er den kunstpassionerede skjortefabrikant Aage Damgaard, som levede fra 1917-1991. Han formåede et forene grænselandet mellem kunst og erhverv, og vi møder hans hustru, den 91-årige Bitten Damgaard, som mener, at når medarbejderne er helt tæt på en kunstner - kan det være en øjenåbner - det har i hvert fald betydet meget for hendes egen forståelse for kunst. Vi kigger ind på biblioteket - et bibliotek, som er en forlængelse af gågaden og er fyldt med samtids kunst.

Skulpturel gaagade_i_Herning_900Skulpturel gaagade_i_Herning_2_900

Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.