Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Mit liv med Danmark: Wienke Reimer

Wienke Reimer er projektleder ved Grænseforeningen i København. Hun er student fra Duborg-Skolen – det danske gymnasium i Flensborg og uddannet som antropolog.

Wienke Reimer betegner sig hverken som dansker eller tysker, men som sydslesviger. 

I denne udgave af ”Mit liv med Danmark” forklarer hun, hvad det betyder for hende, og hvorfor hendes identitet snarere er regional end national. Hun fortæller om sin familiehistorie, sin flerkulturelle opvækst med en blanding af dansk, tysk og plattysk ved køkkenbordet og oplevelsen af at blive sat i en kasse, som hun ikke ser sig selv i.

Wienke Reimer taler desuden om identitetsdannelse, forskellen mellem integration og assimilation og opgøret med homogene samfund, og hun tager stilling til den aktuelle samfundsdebat i Danmark. Hun taler også om sit nystartede projekt i Grænseforeningen, der skal bringe unge mennesker sammen. Det handler kort sagt om at lade mindretalsunge møde unge fra flertalsbefolkningen og skabe en dialog imellem dem.

Med 11 nye programmer i serien ”Mit liv med Danmark” udbygger dk4 og Flensborg Avis TV samarbejdet for at styrke danskernes kendskab til det danske mindretal i Sydslesvig og for at fremme kulturudvekslingen mellem Danmark og grænseregionen.
I programrækken undersøger vi, hvordan danskere og tyskere syd for grænsen holder fast i deres identitet og deres liv med Danmark. Hvordan det er at leve et liv med Danmark udenfor Danmark, og hvordan det er i det daglige at leve i en både tysk og dansk verden og samtidig holde fast i det danske? Hvordan det er at leve som en del af det danske mindretal i Sydslesvig, og hvordan det er for tyskerne at leve side om side med de ca. 50 000 dansksindede i grænseregionen.
Programvært er chefredaktør Jørgen Møllekær, Flensborg Avis.
Wienke Reimer betegner sig hverken som dansker eller tysker, men som sydslesviger. 

Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.