Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Mit liv med Danmark: Ronny Grünewald

Ronny Grünewald er dagtilbudsleder i Sønderborg. Han er født og opvokset i Flensborg, har haft en dansk skolegang og har talt tysk i hjemmet.

I denne udgave af ”Mit liv med Danmark” møder man en mand, der, selv om han i dag bor og arbejder i Danmark, ikke har givet slip på Sydslesvig, hvor han stadig er politisk aktiv inden for det danske mindretal. I programmet kan man høre ham fortælle om sine ambivalente erfaringer med en dansk-tysk opvækst og næsten tyve års ansættelse i Sydslesvig, der var præget af en række forventninger til, hvordan man gebærder sig i mindretallet, og hvor man tilbringer sin fritid. Han taler om, hvorfor det fra dansk side stadig er en god ide at investere i det danske mindretal, men forklarer også, hvorfor han mener, at mindretallet trænger til nytænkning og modernisering. Grünewald betegner Sydslesvig som en lukket kreds og kritiserer manglen på en fælles retning. I programmet giver han også udtryk for sit ønske om mere forandringsparathed i mindretallet og undersøgelsen af nye muligheder, som han blandt andet ser i centralisering, bloktilskud og kommunemodeller.

Med 11 nye programmer i serien ”Mit liv med Danmark” udbygger dk4 og Flensborg Avis TV samarbejdet for at styrke danskernes kendskab til det danske mindretal i Sydslesvig og for at fremme kulturudvekslingen mellem Danmark og grænseregionen.
I programrækken undersøger vi, hvordan danskere og tyskere syd for grænsen holder fast i deres identitet og deres liv med Danmark. Hvordan det er at leve et liv med Danmark udenfor Danmark, og hvordan det er i det daglige at leve i en både tysk og dansk verden og samtidig holde fast i det danske? Hvordan det er at leve som en del af det danske mindretal i Sydslesvig, og hvordan det er for tyskerne at leve side om side med de ca. 50 000 dansksindede i grænseregionen.
Programvært er chefredaktør Jørgen Møllekær, Flensborg Avis.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.