Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Mit liv med Danmark: Jan Paul

På Svaneke Bryghus på Bornholm hedder brygmesteren Jan Paul. Han er opvokset i Flensborg med en far fra Sydtyskland og en mor fra Finland og har gået på det danske gymnasie i Flensborg, men talt tysk i hjemmet.

I denne udgave af ”Mit liv med Danmark” fortæller Jan Paul om sin dansk-tyske opvækst og om, hvorfor det gav ham en følelse af frihed at tilhøre begge lande. Han fortæller om, hvorfor han ikke blev vinekspert, men i stedet læste til bryggeri-ingeniør i München, og hvordan han oplever at bo på Bornholm året rundt, og hvorvidt han stadig bruger sin tyske side der. I den forbindelse kommer også han ind på sin litteraturklub og fortæller, hvordan han får bornholmerne til at læse tyske klassikere, og hvad især den tyske forfatter Heinrich Heine betyder for ham. Jan Paul taler også om, hvordan han selv opfatter sin identitet - og hvordan andre har opfattet den i henholdsvis Danmark og Tyskland - og forklarer, hvorfor han godt kun tænke sig at få dansk statsborgerskab, men samtidig ønsker at beholde sit tyske pas.

Med 11 nye programmer i serien ”Mit liv med Danmark” udbygger dk4 og Flensborg Avis TV samarbejdet for at styrke danskernes kendskab til det danske mindretal i Sydslesvig og for at fremme kulturudvekslingen mellem Danmark og grænseregionen.
I programrækken undersøger vi, hvordan danskere og tyskere syd for grænsen holder fast i deres identitet og deres liv med Danmark. Hvordan det er at leve et liv med Danmark udenfor Danmark, og hvordan det er i det daglige at leve i en både tysk og dansk verden og samtidig holde fast i det danske? Hvordan det er at leve som en del af det danske mindretal i Sydslesvig, og hvordan det er for tyskerne at leve side om side med de ca. 50 000 dansksindede i grænseregionen.
Programvært er chefredaktør Jørgen Møllekær, Flensborg Avis.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.