Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Mit liv med Danmark: Stephan Kleinschmidt

Stephan Kleinschmidt er meget kendt i grænselandet gennem sit lokalpolitiske arbejde. Han gjorde desuden opmærksom på sig selv, da han stillede op for Radikale Venstre ved folketingsvalget 2015, og da han ved kommunalvalget i 2017 gik efter borgmesterposten i Sønderborg.

Stephan Kleinschmidt er født og opvokset som en del af det tyske mindretal i Sønderjylland. Han har dobbelt statsborgerskab og arbejder i dag som rådmand i Flensborg, mens han stadig er aktiv i Slesvigsk Parti, det tyske mindretals parti i Sønderjylland.

Stephan Kleinschmidt er gæst i denne udgave af ”Mit liv med Danmark”. I programmet fortæller han blandt andet om sin opvækst og de konfrontationer, der førte til, at han i en meget ung alder definerede, hvem han egentlig var. Han fortæller om, hvordan hans interesse for lokalpolitik blev sparket i gang, og hvorvidt landspolitik stadig er en drøm for ham. Også sine politiske visioner for grænselandet kommer Kleinschmidt ind på, lige som han fortæller, hvordan han som formand for kultur og fritid i Sønderborgs byråd arbejdede hårdt på at gøre Sønderborg og Sønderjylland-Slesvig til europæisk kulturhovedstad i 2017 - en titel, der dog gik til Aarhus.

Med 11 nye programmer i serien ”Mit liv med Danmark” udbygger dk4 og Flensborg Avis TV samarbejdet for at styrke danskernes kendskab til det danske mindretal i Sydslesvig og for at fremme kulturudvekslingen mellem Danmark og grænseregionen.
I programrækken undersøger vi, hvordan danskere og tyskere syd for grænsen holder fast i deres identitet og deres liv med Danmark. Hvordan det er at leve et liv med Danmark udenfor Danmark, og hvordan det er i det daglige at leve i en både tysk og dansk verden og samtidig holde fast i det danske? Hvordan det er at leve som en del af det danske mindretal i Sydslesvig, og hvordan det er for tyskerne at leve side om side med de ca. 50 000 dansksindede i grænseregionen.
Programvært er chefredaktør Jørgen Møllekær, Flensborg Avis.

Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.