Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Kl. 15.45
Gensyn på dk4

Annonce


Mit liv med Danmark: Stephan Kleinschmidt

Stephan Kleinschmidt er meget kendt i grænselandet gennem sit lokalpolitiske arbejde. Han gjorde desuden opmærksom på sig selv, da han stillede op for Radikale Venstre ved folketingsvalget 2015, og da han ved kommunalvalget i 2017 gik efter borgmesterposten i Sønderborg.

Stephan Kleinschmidt er født og opvokset som en del af det tyske mindretal i Sønderjylland. Han har dobbelt statsborgerskab og arbejder i dag som rådmand i Flensborg, mens han stadig er aktiv i Slesvigsk Parti, det tyske mindretals parti i Sønderjylland.

Stephan Kleinschmidt er gæst i denne udgave af ”Mit liv med Danmark”. I programmet fortæller han blandt andet om sin opvækst og de konfrontationer, der førte til, at han i en meget ung alder definerede, hvem han egentlig var. Han fortæller om, hvordan hans interesse for lokalpolitik blev sparket i gang, og hvorvidt landspolitik stadig er en drøm for ham. Også sine politiske visioner for grænselandet kommer Kleinschmidt ind på, lige som han fortæller, hvordan han som formand for kultur og fritid i Sønderborgs byråd arbejdede hårdt på at gøre Sønderborg og Sønderjylland-Slesvig til europæisk kulturhovedstad i 2017 - en titel, der dog gik til Aarhus.

Med 11 nye programmer i serien ”Mit liv med Danmark” udbygger dk4 og Flensborg Avis TV samarbejdet for at styrke danskernes kendskab til det danske mindretal i Sydslesvig og for at fremme kulturudvekslingen mellem Danmark og grænseregionen.
I programrækken undersøger vi, hvordan danskere og tyskere syd for grænsen holder fast i deres identitet og deres liv med Danmark. Hvordan det er at leve et liv med Danmark udenfor Danmark, og hvordan det er i det daglige at leve i en både tysk og dansk verden og samtidig holde fast i det danske? Hvordan det er at leve som en del af det danske mindretal i Sydslesvig, og hvordan det er for tyskerne at leve side om side med de ca. 50 000 dansksindede i grænseregionen.
Programvært er chefredaktør Jørgen Møllekær, Flensborg Avis.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.