Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Gensyn på dk: Musikalsk Talkshow - Niels Jørgen Steen, 80 år

Her sætter Frantz Howitz atter engang spot på Niels Jørgen Steen - men dog på en lidt anden måde. Det musikalske talkshow blev optaget i 2006 og optagelserne til talkshowet fandt sted i Amager Bio, men normalt er det på PARADISE i Huset i Magstræde, at Niels Jørgen Steen og Monday Night Big Band huserer.

Det har de gjort siden ’99 – først som noget af en hemmelighed, men efterhånden som rygtet om en række fænomenale jazzaftner har bredt sig, er flere og flere publikummer kommet til. Der var da også fuldt hus til dk4´s optagelser i Amager Bio, og det blev en forrygende aften med en Niels Jørgen Steen og et bigband i topform.

Der var mange historier at tage fat på under interviewet med Niels Jørgen Steen – ikke blot minderne fra Tivolirevyen for 30 år siden, men først og fremmest om et broget musikerliv – alt fortalt med et stort glimt i øjet. Minder om dengang han var pianist i Count Basies orkester, Ben Webster, Thad Jones, Harry ”Sweet” Edison, tiden i Arnvid Meyers Orkester, Radiojazzgruppen, Erik Moseholm og Danmarks Radios Big Band. Der er også sjove historier om dengang Jesper Thilo og Niels Jørgen Steen hærgede på Hotel Royal i Aarhus og kærlige minder om kvinderne i hans liv. De gav ham plads til at leve sit musikerliv – uden bebrejdende blikke, ”Men gik det for vidt, så gav Lotte (Tarp) mig en ordentlig overhaling!”, mindes Niels Jørgen Steen. Til netop Lotte Tarp, tilegner Niels Jørgen Steen nummeret ”The Nearness of You”, hvor Christina von Bülow gir’ en lang solo på sin sax, der går lige til hjertet. Både Christina von Bülow og vennen Erling Kroner sekunderer Niels Jørgen Steen ved interviewbordet – og giver hver især deres bud på hans store forcer – og svage sider.

To en halv time varer ”Musikalsk Talkshow med Niels Jørgen Steen og Monday Night Big Band”. Mindre kunne måske have gjort det, men dk4 har valgt at sende hele talkshowet uredigeret. ”Hvis seerne ikke kan holde interessen fangen i to en halv time, så må de optage programmet og se det færdigt i mindre bidder – som når man læser en god biografi. Den læser man jo heller ikke på kun én aften”, er Frantz Howitz’ bud. Og når nu talen er om en biografi, så kan det jo være, den bliver skrevet en dag, men hvad skal titlen så være, spørger Frantz Howitz og foreslår ”Niels Jørgen Steen – Jazz On The Rocks”. Det viste sig nu at være en rigtig dårlig ide. Niels Jørgen Steen foretrækker sin Whisky straight! Niels Jørgen Steens definition på at blive gammel: - ”Når ens søn er ved at blive skaldet, og datteren er kommet i Den Blå Bog!!” – og sådan er der så meget.

80 år er heller ingen alder og den 11/2 2019 kan man opleve ”Niels Jørgen Steen 80 års fødselsdag med Monday Night Big Band og gæster” på det sædvanlig spillested, rigtig god fornøjelse.

”Gensyn på dk4” giver mulighed for at se, eller gense, skatte fra dk4’s tv-arkiv. Udsendelsernes tekniske kvalitet er af ældre dato.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.