Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Historien om portvin (2:3): Vila Nova de Gaia

Portvin en underkendt og en ofte lettere misforstået drik. Det stopper her, for i tre programmer kommer vi rundt om produktionen, historien og det lidt mere tekniske, der ligger i hele blåstemplingen af den endelige portvin. Kort sagt så går vi helt i dybden med alle facetter af portvin.

Byen Vila Nova de Gaia syd for Porto er hovedsædet for mange af de store portvinsmærker. Her i det andet program skal vi have byens historie og høre om Douro-flodens betydning for bl.a. transporten af portvin.

George Sandeman fortæller ”Sandemans” historie – og hvordan det lykkedes hans familie at opbygge et af verden største portvinsbrands.
Vi skal dybt ned i kælderen, når vi sammen med Inês Vas ser, hvordan Sandeman lagrer og modner portvin, og vi får et sjældent indblik i deres gamle vintage portvinskælder, hvor støvet ligger tykt.

Vi skal se hvordan og hvorfor, man dekanterer gamle portvine og høre nærmere om, hvad kort egentlig er. Og til slut i programmet møder vi winemaker Luis Sottomayer, som viser os, hvordan han og hans team arbejder, når de skal blende og vedligeholde de gamle portvine.

Brødrene Jens-Peder Wenzel Pedersen og Troels Wenzel Østergaard står bag vintageportvin.dk, som er en af Nordeuropas største specialforretninger inden for portvin. Gennem 3 programmer i serien "Historien om portvin" guider de os gennem portvinens verden.

Se et spot for programmet her

Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.