Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Dyrenes Beskyttelses dyreredningsbil

¨Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur¨. Sådan lyder Dyrenes Beskyttelses vision.

Dyrenes Beskyttelse valgte i 2011 at starte en såkaldt dyreredningsbil, og det var for at tage noget pres af alle dyreredningssagerne i storbyen.

I dette program skal vi tale med Anne Sofie C. Meilvang, som er dyreredningskoordinator, og derudover skal vi med på tur i dyreredningsbilen med den erfarne dyreredder Anne Sørensen.

Dyreredningsbilen bliver kørt af frivillige, og der bliver ikke gjort forskel på om det er stort eller lille dyr, om det er et truet dyr eller ikke er, dyreredningsbilen kører ud til alle dyr i nød.

De frivillige bliver lært grundigt op, der bliver holdt en masse kurser hos Dyrenes Beskyttelse, hvor man lærer om fangst og håndtering, derudover kommer man også ud som såkaldt ‘føl’ med en erfaring dyreredder, hvor man lærer i praksis, hvad det er man skal kunne som dyreredder.

En frivillig dyreredder skal kunne indfange og undersøge forskellige dyr, nogle gange er dyret et dårligt sted og skal bare sættes fri et andet sted, andre gange skal dyret til en vildtplejer. Der ligger 10 vildplejestationer i Danmark, hvor deres formål er at pleje dyret indtil det kan blive sat fri i naturen igen. Desværre er der også gange, hvor man vurderer at dyret simpelthen er for tilskadekommet – og beslutningen bliver så at aflive.

Se med, når vi kører ud med Dyrenes Beskyttelses dyreredningsbil.


Dyrenes Beskyttelses motto er ¨Dyrenes Røgt viser menneskets kløgt¨

Dyrenes Beskyttelse er en gammel organisation, det er faktisk både den ældste og den største dyrevelfærdsorganisation i Danmark, og den blev grundlagt den 20. november 1875 af Jacob og Julie Lembcke. Det er en frivillig forening, som hovedsageligt er drevet af private midler.
Dyrenes Beskyttelse blev oprettet som en forening, der skulle varetage dyrenes tarv, hvor det dengang hovedsageligt var dyrenes tarv i storbyerne – det var hestene, der trak busserne rundt – kvægtransporten og forholdende på slagterierne.

Nu hjælper Dyrenes Beskyttelse alle dyr, der er i nød, det kan være en fugl, der er fløjet ind i et vindue, en hjort, der er blevet påkørt – eller det kan være en ræv, der har forvildet sig ind i en baggård.

Læs mere om Dyrenes Beskyttelses 
Læs mere her, hvis du gerne vil være dyreredder for Dyrenes Beskyttelse
HUSK! Hvis du står med et nødstedt dyr så ring 1812.

Dyrenes Beskyttelses_dyreredningsbil_2_800Dyrenes Beskyttelses_dyreredningsbil_3_800


   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.