Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Søstrene Bisp på Borgen Alex Ahrendtsen

Alex Ahrendtsen er valgt til folketinget for Dansk Folkeparti. Han har klare holdninger til mange forskellige spørgsmål – også til religion og religionsfrihed, hvilket man får et indblik i, når Alex Ahrendtsen er gæst i denne udgav af ”Søstrene Bisp på Borgen”.

I programmet taler han med biskop Tine Lindhardt om tro og politik – og han fortæller også sin yndlingshistorie fra bibelen, hvor Jesus siger ”den af jer der er uden synd skal kaste den første sten.” Hvad den historie og hvad tro helt konkret betyder for Alex Ahrendtsen som menneske og som politiker kommer også til udtryk i programmet.

Alex Ahrendtsens to mottoer eller grundsætninger er:
Motto 1: ”Din tale skal være ja, ja, nej, nej. Alt derudover er af det onde”.
Motto 2: ”Man skal gå, når folk bliver kede af, at man går”.

Hvad driver folketingspolitikerne? Hvad tror de på? Hvilke værdier ligger til grund for deres politiske handlinger? Hvordan ser de på religionens rolle i det offentlige rum og på religionsfrihed? Har de en grundsætning, et motto, en fortælling eller noget andet, der er retningsgivende for deres virke som politiker?
Disse spørgsmål drøfter biskopperne Marianne Christiansen fra Haderslev Stift og Tine Lindhardt fra Fyens Stift, når de i dk4s nye programserie ”Søstrene Bisp på Borgen” rykker ind i Samtaleværelset på Christiansborg og møder en repræsentant fra samtlige partier i Folketinget

”Søstrene Bisp på Borgen” produceres i samarbejde med Fyens Stift og Haderslev Stift.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.