Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Historien om portvin (3:3): Portvinsinstituttet

Portvin en underkendt og en ofte lettere misforstået drik. Det stopper her, for i tre programmer kommer vi rundt om produktionen, historien og det lidt mere tekniske, der ligger i hele blåstemplingen af den endelige portvin. Kort sagt så går vi helt i dybden med alle facetter af Portvin.

I dette tredje program om portvinens historie får vi indblik i, hvorledes portvin kontrolleres, før det må sælges. Vi skal besøge IVPD, der ligger i Porto, stedet hvor al portvin og douro-vin skal kontrolleres. Manuel Lima, der er chef for de avancerede laboratorier og smagslokaler, fortæller om hvordan det højt specialiseret team vurderer, smager og bestemmer, hvornår man evt. forkaster en portvin.

IVDP’s præsident, Manuel N. Cabral, forklarer også hvordan, og hvor tit man laver kontrolbesøg. Her er en enestående chance for at få indblik i alle aspekter af portvinsinstituttets arbejde.
Men der er også tips til hvilke typer af portvin, som kan bruges til forskellige typer af mad og deserter, og endelig får vi i programmet indsigt i hvordan den amerikanske journalist og portvinsentusiast Roy Herch arbejder.

Brødrene Jens-Peder Wenzel Pedersen og Troels Wenzel Østergaard står bag vintageportvin.dk, som er en af Nordeuropas største specialforretninger inden for portvin. Gennem 3 programmer i serien "Historien om portvin" guider de os gennem portvinens verden.

Se et spot for programmet her

Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.