Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Godsbanen i Aarhus: Fra trafikalt knudepunkt til kulturproduktion

Midt i hjertet af Århus kan man stå på toppen af Godsbanen - dvs. på taget af den mellembygning, der i dag forbinder de to gamle godsbanehaller - og hvorfra man kan nyde en udsigt udover en bydel - der har et view i dag og et andet i morgen - en bydel under hastig forandring.

Godsbanen som er etableret i 1922, rummer i dag mange forskellige kulturelle aktiviteter. Vi kommer forbi de Åbne Værksteder, hvor der arbejdes med kreativ kunstproduktion, og vi skal ind i den gamle hovedbygning, hvor vi hører om ungdomsuddannelsen kulturentreprenør.

Men vi hører også lidt af historien om godsbanen, og om at kulturcenter-ideen faktisk startede tilbage i 80’erne, men at der skal en studietur til Finland til - før der sker noget og et nyt kulturcenter står klar i 2012. Mellem Godsbanen og Ringgadebroen ligger området, som mange kender som Institut for (X) - Det var et område, hvor man fra kommunens side gav en række iværksættere en midlertidig tilladelse til at måtte etablere sig - indtil man var klar med nybyggeri - men i dag, er det blevet en del af bydelen og Godsbanens DNA.

Godsbanen 4_800Godsbanen 3_800

Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.