Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Historien om et teater (8:11): Lys i lampen

I afsnit 8 deler en række kendte skuespillere deres barndomsoplevelser med modelteateret.

Og hjemme hos Martin skal troldmanden Nourreddin have en make-over. Han skal nemlig både kunne løfte armene, vende sig om OG få den forunderlige lampe til at lyse, når han pudser den. Så igen skal der males nye figurer, som skal matche de oprindelige, der er over 100 år gamle. Men der bliver også tid til at lave nye dekorationer, bl.a. et sæt tårne. Og her kommer en æske fyldte chokolader til undsætning.

”Historien om et teater” er en rejse i tiden, men også en fortælling om familiesammenhold, kreativitet, dannelse og passion – og om at være besat af modelteater.
Stuntman m.m. Martin Spang Olsen kastede sig i 2014 over modelteateret sammen med sine børn. Målet var dels at give noget af den dannelse videre, han selv havde fået som barn, dels at skabe lidt konkurrence til børnenes yndlingsbeskæftigelse, skærmene.
Programserien, der i alt tog 5 år at lave, er krydret med besøg hos modelteatereksperter, der viser deres hemmelige tricks og store samlinger. Vi hører også Søren Pilmark, Kasper Holten, Ghita Nørby, Nikolaj Hübbe, Baard Owe, Jytte Abildstrøm, Michael Schønwandt, Jan Hertz, James Price m.fl. fortælle, hvordan mødet med modelteateret har medvirket til at forme deres liv og karrierer. For modelteateret indeholder alle kreative udtryk.
Men mest af alt handler programrækken om Martins families 2-årige rejse mod en ambitiøs opsætning af forestillingen ”Aladdin”, og hvad rejsen kom til at betyde for dem.

Se et spot for programmet her

STILL Historien om et teater 8-11_Lys i lampen_16-4-61-021h - 3_800STILL Historien om et teater 8-11_Lys i lampen_16-4-61-021h - 4_800
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.