Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Historien om et teater (10:11): Eksperternes bidrag

I afsnit 10 henter Martin tips til bevægelige figurer hos et par af de sidste eksperter, der stadig er aktive.

Familiens Aladdin-forestilling er lige om hjørnet, så det er sidste øjeblik. Men der bliver også tid at udveksle minder med Martins gamle modelteatervenner, som han ikke har set siden 1970''''erne. Og så gælder det projektets egentlig formål: Hvordan giver man dannelse videre til sine børn. Hvad siger de kendte? Kan modelteateret stadig spille en rolle?

”Historien om et teater” er en rejse i tiden, men også en fortælling om familiesammenhold, kreativitet, dannelse og passion – og om at være besat af modelteater.
Stuntman m.m. Martin Spang Olsen kastede sig i 2014 over modelteateret sammen med sine børn. Målet var dels at give noget af den dannelse videre, han selv havde fået som barn, dels at skabe lidt konkurrence til børnenes yndlingsbeskæftigelse, skærmene.
Programserien, der i alt tog 5 år at lave, er krydret med besøg hos modelteatereksperter, der viser deres hemmelige tricks og store samlinger. Vi hører også Søren Pilmark, Kasper Holten, Ghita Nørby, Nikolaj Hübbe, Baard Owe, Jytte Abildstrøm, Michael Schønwandt, Jan Hertz, James Price m.fl. fortælle, hvordan mødet med modelteateret har medvirket til at forme deres liv og karrierer. For modelteateret indeholder alle kreative udtryk.
Men mest af alt handler programrækken om Martins families 2-årige rejse mod en ambitiøs opsætning af forestillingen ”Aladdin”, og hvad rejsen kom til at betyde for dem.

Historien om_et_teater_10-11_Eksperternes_bidrag_5_800x405Historien om_et_teater_10-11_Eksperternes_bidrag_3_800
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.