Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Kolonihaveliv i Hjørring (6:6)

I det sidste program i serien om kolonihaveliv, tager vi til Hjørring og besøger Alice og Niels Erik "Krumme" Schmidt, som har haft deres kolonihave i 26 år.

Alice og Krumme havde i sin tid en bagerforretning i centrum af Hjørring i en ejendom uden have, og for at kunne få jord under neglene valgte de at købe en kolonihave i Hjørrings eneste haveforening. For Alice og Krumme er det haven der er det vigtigste. Nok har de et hus på grunden, men det er lille og bliver mere brugt til opbevaring end til at opholde sig i.

Der bliver stadig arbejdet aktivt for at få opført nye kolonihaveforeninger i Danmark. I programmet fortæller formand for Kolonihaveforbundet, Preben Jacobsen, hvorfor det er vigtigt at bevare kolonihaverne, og hvilket formål de har i dag i forhold til førhen.

Til at begynde med var det særligt fattige folk med få midler, der fik kolonihave, og det var ikke særligt velanset. I dag er det ofte unge og kreative mennesker med gode jobs, der får kolonihave, og det er nærmest gået hen og blevet en trend. Antropolog Kirstine Cool giver en forklaring på, hvilke samfundsmæssige tendenser, der ligger til grund for den udvikling.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.